Bram Marsman heeft zijn handtekening gezet onder een 2-jarig contract bij de FC Twente/Heracles Academie. De overeenkomst bevat daarbij de optie voor een extra seizoen. Marsman speelt sinds 2013 in de Academie. De 18-jarige vleugelspeler kwam voorheen uit voor Vroomshoopse Boys.

Bram Marsman traint sinds vorig seizoen al mee bij de eerste selectie van Heracles Almelo. Na een trainingsstage bij het eerste elftal van FC Twente mocht hij ook de trainersstaf in Almelo overtuigen van zijn potentie en kwaliteiten. Afgelopen zondag begon Bram samen met Heracles aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. “Deze overeenkomst is een volgende beloning.”

Bram Marsman: “Dit is een mooie stap. De volgende is de Eredivisie. Tijdens mijn stages bij Heracles en FC Twente heb ik al mogen ervaren wat die stap inhoudt. Het is fysiek zwaarder, dat merk ik in de duels. Daarbij ligt het tempo veel hoger. Maar ik merk dat ik, door onder andere beelden te kijken en die toe te passen, steeds beter wordt. Nu moet ik meer zekerheid gaan uitstralen in het verdedigen en mezelf op fysiek gebied klaarstomen voor de Eredivisie.”

Dominique Scholten, Manager Academie: “Bram heeft het afgelopen jaar een mooie ontwikkeling doorgemaakt, wat heeft geresulteerd in stages bij FC Twente en Heracles Almelo en het meedraaien in de voorbereiding bij Heracles. We hebben vertrouwen in Bram als persoon en in zijn voetbalkwaliteiten. Deze overeenkomst is voor hem een volgende beloning, die moet stimuleren en motiveren de stap te gaan maken naar één van de eerste elftallen en daarmee de Eredivisie.”

Foto’s: NESImages