Frank de Jong komt de trainersstaf van de FC Twente/Heracles Academie versterken. De voormalig jeugdtrainer van de Academie zal aan de slag gaan als co-trainer bij de jongere leeftijdsgroepen.

Na Jeffrey de Visscher zijn stap naar FC Twente werden er enkele wijzigingen doorgevoerd in de trainersstaf voor het seizoen 2021/2022. Hiermee kwam Sjoerd Overgoor (komend seizoen Onder 14) zijn rol als co-trainer bij Onder 12 tot en met Onder 16 vrij. “We zijn blij dat Frank deze rol komend seizoen gaat bekleden.”

Aanvulling op de trainer

“Het is erg snel gegaan”, vertelt Frank de Jong. “We hebben een kennismaking gehad, waarna ik al snel drie proeftrainingen op het veld stond. Voor mij is het plaatje perfect. Met een individueel gerichte blik kan ik een aanvulling zijn op de trainer.”

Enthousiaste trainer

De in Oldenzaal geboren De Jong zit al lang in het vak en was tussen 2008 en 2016 al actief voor de Academie. “Ik ben een enthousiaste, positieve trainer. Mijn eerste streven is altijd het maximale uit mezelf te halen. Ik wil altijd beter worden als trainer, om spelers weer te kunnen helpen nog beter te worden.”

Mooie bijdrage

Dominique Scholten, Manager Academie: “We zijn blij met Frank zijn komst. Hij is bekend met de regio en heeft eerder al acht jaar voor de Academie gewerkt. Met zijn ervaring, kennis en enthousiasme zijn we ervan overtuigd dat hij een mooie bijdrage gaat leveren in de ontwikkeling van onze spelers.”