Woensdagmiddag kwamen 47 jonge voetballers uit de regio in actie. Ter afsluiting van de Hotspots werd er een eindtoernooi gespeeld op Erve Asito. In het kader van het Regioplan zullen er vanaf komend seizoen, in plaats van de Hotspots, Regiotrainingen plaatsvinden.  

Sinds de uitbraak van het virus hebben ook alle activiteiten rondom de Hotspots stilgelegen. Met een eindtoernooi op Erve Asito beleefden 47 jonge spelers toch een bijzondere afsluiting van een moeilijk seizoen. “We zijn blij dat we nog een aantal activiteiten hebben kunnen organiseren.”

Helpende hand

Omgedoopt tot Nederland, Engeland, Duitsland, België, Italië, en Spanje streden zes teams woensdagmiddag om de winst. De trainers kregen daarbij hulp van spelers uit de eerste elftallen. Mees Hilgers, Daan Rots (FC Twente) en Rohat Agca (Heracles Almelo) boden een helpende hand. Na een spannende finale zou team Duitsland er uiteindelijk met de titel vandoor gaan.  

Regiotrainingen

Vanaf komend seizoen zullen er Regiotrainingen worden georganiseerd. “Die worden onderdeel van het Regioplan”, vertelt Matthijs Blijham, Coördinator Regioplan. “De Academie voorziet daarbij iedere locatie van een Coördinator. Maar ook trainers van de amateurclubs zullen aansluiten. Daarmee willen we het amateurvoetbal wat teruggeven.”  

Mix van trainers

Toch wilde de Academie de Hotspots niet zomaar aan zich voorbij laten gaan. “We zijn blij dat we de afgelopen weken nog een aantal activiteiten hebben kunnen organiseren”, zegt Matthijs Blijham. “Extra mooi is dat we dat hebben gedaan met een mix van trainers, van zowel de Academie als verschillende amateurclubs. Precies zoals het concept dat we komend seizoen zullen gaan toepassen bij de Regiotrainingen.”

Foto’s: Justin Sangers