De FC Twente/Heracles Academie heeft in de persoon van Jeroen Moorman een sociaal maatschappelijk begeleider aangesteld. Moorman zal begeleiding gaan bieden aan spelers die belemmeringen ondervinden in de thuissituatie. Daarbij zal hij gaan fungeren als vertrouwenspersoon en contactpersoon van de gastgezinnen.

De 38-jarige Jeroen Moorman is woonachtig in Almelo en was acht jaar lang projectleider maatschappelijke activiteiten bij Heracles. Zes jaar geleden begon hij met zijn onderneming (MoorMana) voor zichzelf. Sindsdien begeleidt hij jongeren met gedragsproblematiek.

Onderschatte rol

“In de opleiding tot topvoetballer speelt de thuisomgeving een vaak onderschatte rol”, vertelt Iddo Roscher, Hoofd Ontwikkeling & Prestatie. “In sommige gevallen hebben we te maken met spelers die in hun thuissituatie of de manier waarop ze daarmee omgaan belemmeringen ondervinden. Met de samenwerking met Jeroen Moorman denken we onze jeugdspelers te ondersteunen op een gebied dat in het topvoetbal maar al te vaak onderbelicht blijft.”

Vastlopen

“Het idee achter de FC Twente/Heracles Academie sprak me aan”, vertelt Jeroen Moorman. “Deze jeugdopleiding wil niet alleen topvoetballers, maar ook hele succesvolle mensen helpen ontwikkelen. Er was voor mijn komst al veel oog voor wie de spelers als mens zijn. Maar ik zal extra hulp bieden wanneer jongens vastlopen. Dat kan divers zijn, en in verschillende situaties. Zoals op school, met vrienden of in de thuissituatie.”

Contact- en vertrouwenspersoon

Moorman zal naast zijn rol als sociaal maatschappelijk begeleider ook contactpersoon worden van de gastgezinnen. “Een omgeving die je niet goed kent is een dubbele uitdaging. Als spelers daarin belemmeringen ondervinden, die invloed hebben op hun ontwikkeling als voetballer en mens, kan ik helpen.” Daarbij zal Jeroen Moorman ook de rol van vertrouwenspersoon gaan bekleden.

Energie

“Ik kan niet wachten te beginnen en te kunnen helpen waar nodig” zegt Jeroen Moorman. “Met de jongens aan de slag. Daar haal ik mijn energie uit.”

Iddo Roscher: “Jeroen heeft ervaring in het begeleiden van jongeren, heeft binding met zowel Heracles als FC Twente en kan zich goed verplaatsen in de belevingswereld van de spelers van onze voetbalacademie. We kijken uit naar deze samenwerking.”

Foto: NESImages