Zaterdag begint voor Onder 21 de competitie. Op het Trainingscentrum in Hengelo treft de ploeg van Mark Looms en Nicky Kuiper de leeftijdsgenoten van Almere City. “We voelen dat de adrenaline en energie gaan spelen.”

“In de structuur van de week voelen we dat we toewerken naar een competitiewedstrijd”, vertelt Nicky Kuiper. “Iedereen is gefocust en doet zijn ding.” Die goede energie ziet de trainer al sinds het begin van de voorbereiding terug. “Die zit er sinds dag één al goed in.”

Teamverband

Waar het met de energie wel goed zat, stonden Mark Looms en Nicky Kuiper op 5 juli voor het eerst voor een groep die lang niet actief in teamverband had gevoetbald. “Er speelden aan het begin van de voorbereiding wel eens wat irritaties op”, zegt Nicky Kuiper. “Wanneer we zien hoe dat op het moment gaat, kunnen we zeggen dat we dat een goede wending hebben gegeven. Er wordt hard getraind. De jongens dagen elkaar uit en maken elkaar ook echt beter.”

Bewust

Progressie zien de trainer/coaches gedurende de voorbereiding onder andere in het conditionele aspect. “De groep is gegroeid in fitheid”, zegt Mark Looms. “We hebben de lat dan ook erg hoog gelegd in de conditionele vormen. Dat zien we terug, ook de kwaliteit gaat omhoog. Natuurlijk willen we in de voorbereiding graag een stijgende lijn zien, toch proberen we ook te leren van onze zwaktes. Tijdens de oefenwedstrijd tegen PEC Zwolle werden die aardig blootgelegd. Dat maakte het voor ons een nuttige wedstrijd. Het heeft ons bewust gemaakt.”

Volwassen ploeg

In Almere City treft Onder 21 een volwassen ploeg, aldus Nicky Kuiper. “Het wordt een uitdaging daar tegen bestand te zijn. Almere City zal ongetwijfeld met een ploeg spelen die dicht tegen het profvoetbal aan zit. Zelf hebben we een jonge groep, dus treffen we zaterdag een goede tegenstander.”