Door middel van het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie samen met de amateurclubs het algehele voetbalniveau in de regio laten stijgen, om de enorme potentie die het voetballandschap bezit nog beter te benutten. In navolging van al vele verenigingen ondertekenden nog eens vijf amateurclubs de samenwerking met de FC Twente/Heracles Academie.

Op Erve Asito in Almelo ging de FC Twente/Heracles Academie officieel de samenwerking aan met BWO, Juventa ’12, SDC ’12, HVV Tubantia en TVC ’28. Daarmee hebben inmiddels al 24 clubs zich aangesloten bij het Regioplan. “We zijn ontzettend blij dat deze clubs zich hebben aangesloten.”

Regioplan

De FC Twente/Heracles Academie start dit seizoen met het Regioplan. Aanleiding voor het Regioplan is de enorme behoefte om de samenwerking aan te gaan met de amateurverenigingen, om samen het algehele niveau in de regio te laten stijgen. Met onder meer het trainen van honderden kinderen in de regio, modules voor het scholen van trainers, scouts en hoofden opleidingen en het organiseren van clinics en webinars wil de Academie niet alleen meer halen, maar ook brengen.

Verder doorpakken

“We zijn ontzettend blij dat deze vijf clubs zich hebben aangesloten bij het Regioplan”, vertelt Matthijs Blijham, Co√∂rdinator Regioplan. “Voor de zomer hebben al negentien clubs uit de regio zich aangesloten. Na de zomervakantie zijn we weer druk aan de slag gegaan om verder door te pakken, waar dit vijfde tekenmoment een mooi voorbeeld van is.”

Hoger level

Matthijs Blijham: “Door clubs uit de regio met veel kwalitatief krachtige mensen met elkaar te verbinden, hopen we elkaar echt te kunnen gaan versterken. Zo kunnen we samen het niveau in de regio naar een hoger level tillen. Dat is de kracht van het Regioplan.”

Regiotrainers

Vorige week ging ook de cursus voor Regiotrainers van de partnerclubs van start. Vanuit het Regioplan worden er dit seizoen trainingen voor grote groepen georganiseerd. Deze trainingen zullen worden verzorgd door trainers van de FC Twente/Heracles Academie, in samenwerking met talentvolle trainers van de amateurclubs. Zij worden opgeleid door middel van bijeenkomsten. Vanavond (woensdag 9 september 2021) vindt de eerste bijeenkomst plaats voor hoofden opleidingen, waarbij het gaat over de missie, visie, structuur en kernwaarden. Deze zal worden gegeven door Manager Academie Dominique Scholten.

“Op deze manier willen we ook trainers verder helpen in hun persoonlijke ontwikkeling”, vertelt Mathijs Blijham. “Hier zullen de deelnemende kinderen weer van profiteren, maar ook de amateurclubs. Zo willen we blijven geven, in plaats van alleen te nemen.”