Onder 18 heeft zaterdag ondanks een goede start geen resultaat weten te halen in Nijmegen. De ploeg van Jord Roos verloor het duel van de leeftijdsgenoten van N.E.C. met 3-2.

Yaid Marhoum zette de FC Twente/Heracles Academie door middel van een goed uitgespeelde aanval al vroeg op een 0-1 voorsprong. De beide ploegen zouden de kleedkamers halverwege opzoeken met een 1-1 ruststand, na een knap ingeschoten vrije trap van N.E.C. Sander Sybrandy zette de FC Twente/Heracles Academie, op aangeven van Jort Ribbers, nog op een 2-1 voorsprong, maar deze wist Onder 18 niet vast te houden. Het duel zou na twee late tegentreffers met 3-2 verloren gaan.

“We verloren de grip in het volhouden van”, zegt Jord Roos. “In het volwassener worden in het maken van onze keuzes kunnen we nog stappen zetten. We moeten, met name in de eindfase van de wedstrijd, minder risico nemen. De tweede tegengoal was een goed voorbeeld. We verdedigden de corner goed, maar gingen eraf en vergaten te dekken. Dat moment hadden we kunnen voorkomen door als middenveld zakelijkere keuzes te maken.” Behalve stof tot nadenken en verbetering, zag Jord Roos zaterdag ook veel goede dingen. “Het begin was duidelijk voor ons, met een geweldige goal. We kwamen met een verzorgde opbouw tot goede aanvallen. N.E.C. had moeite met de druk die we gaven, tot we deze minder goed uitvoerden.”

N.E.C. Onder 18-FC Twente/Heracles Academie Onder 18: 3-2 (1-1)

Zaterdag 11-09-2021, 12.00 uur

De Eendracht, Nijmegen

Scoreverloop

9′ 0-1 (Yaid Marhoum)

25′ 1-1

66′ 1-2 (Sybrandy)

77′ 2-2

89′ 3-2

Opstelling FC Twente/Heracles Academie: Mulder, Geypens, Driezen, Mesbahi, Landkroon, Iylia, Besselink, Ribbers, Sybrandy, Marhoum (73′ Van Gelder), Younan (63′ Yegoian)