De samenwerking tussen de FC Twente/Heracles en Het Stedelijk Lyceum College Zuid krijgt een steeds intensiever karakter. In een bijeenkomst met ouders van spelers werden eerder al de plannen voor dit seizoen gepresenteerd.

Afstemming

Het lesrooster en het trainingsschema zijn dusdanig op elkaar afgestemd dat de leerlingen uit klas 1 en klas 2 geen lessen missen. Voor de hogere teams, die meer trainingsuren maken, is het plan gepresenteerd om gemiste lessen op te vangen. In dit plan werken Topsport Talent leerlingen onder begeleiding van vakdocenten hun gemiste lessen bij.

Executieve vaardigheden

Tijdens de Topsport Talent lessen wordt met name aan de executieve vaardigheden gewerkt, waaronder plannen, doelgerichtheid, flexibiliteit en timemanagement. Daarnaast zal er dit schooljaar in nauwe samenwerking worden gewerkt aan topsport gedrag. De nauwe samenwerking houdt in dat bepaalde lessen door Het Stedelijk Lyceum zullen worden, maar dat er ook lessen zullen zijn die vanuit de kant van de Academie op school worden verzorgd.

Afstandsleren

Een andere ontwikkeling is de start van een project waarbij het afstandsleren verder zal worden ontwikkeld. Hierdoor kunnen voetballers gemiste lessen terugkijken of lessen op afstand volgen. Door gebruik te maken van een studielokaal op het trainingscentrum in Hengelo wordt dit type onderwijs gefaciliteerd.

Door deze ontwikkelingen komt de begeleiding van jonge voetballers op een hoger niveau zodat de combinatie voetbal en school er beter en professioneler uit komt te zien.