Onder 21 pakte zaterdag de eerste drie punten van dit seizoen. De ploeg van Mark Looms en Nicky Kuiper won overtuigend van de leeftijdsgenoten van NAC Breda. Het duel in Hengelo eindigde in maar liefst 5-2.

De FC Twente/Heracles Academie had de koploper al snel onder druk. Al na drie minuten zou Lasse Wehmeyer doel treffen, na een door de doelman gekeerd schot van Jahnoah Markelo. De gasten zouden na iets meer dan een kwart wedstrijd op gelijke hoogte komen. Na even de grip te verliezen, herpakte Onder 21 zich weer. Bostdorp maakte op aangeven van Staring de 2-1, waarna Roossien, na een goede actie van Olde Keizer, voor de 3-1 tekende. Na de rust volgde wederom een tegengoal, maar ook deze bracht FC Twente/Heracles niet van de wijs. Roossien tekende met zijn tweede treffer voor de 4-2. Daarna maakte ook Bostdorp, wederom op aangeven van Staring, zijn tweede van de middag.

“Dit voelt erg lekker”, zegt Mark Looms. “Het is met name prettig dat de jongens worden beloond voor de weg die we met hard werken hebben ingezet. We hebben vandaag in discipline vanuit ons plan gewerkt. We waren overal erg bewust mee bezig. Verdedigend bleven we goed bij elkaar en we zetten op de juiste momenten druk.” De trainer/coach van Onder 21 vertelt dat de tegenstander goed is geanalyseerd. “Dat vinden we passend in de stap naar de eerste elftallen. Onze eigen speelstijl, vanuit onze eigen visie en principes, blijft altijd leidend. Vandaag hebben we met onze eigen kwaliteiten gehandeld naar de kansen die er lagen. Zo wisten we dat NAC via het middenveld voetbalt. We hielden ons middenveld lang intact, om daar de ballen te veroveren en te versnellen in de omschakeling. Dat hebben we goed uitgevoerd.

FC Twente/Heracles Academie Onder 21-NAC Breda Onder 21: 5-2 (3-1)

Zaterdag 18-09-2021, 15.15 uur

Trainingscentrum FC Twente, Hengelo

Scoreverloop

3′ 1-0 (Wehmeyer)

26′ 1-1

32′ 2-1 (Bostdorp)

41′ 3-1 (Roossien)

55′ 3-2

61′ 4-2 (Roossien, pen.)

82′ 5-2 (Bostdorp)

89′ 2-1 (Roossien)

Opstelling FC Twente/Heracles Academie: Jansink, Olde Keizer, Bruns, Carlos Da Silva, Eeustatia (68′ Stacie), Scheperman (76′ El Messaoudi), Staring, Wehmeyer (68′ Marsman), Bostdorp, Roossien, Markelo (33′ De Lange)

Foto’s: Justin Sangers