Onder 18 en Onder 13 wachten na de eerste drie speelrondes nog op de eerste punten van het seizoen. Beide ploegen beleefden afgelopen weekend wederom een leerzame wedstrijd.

De ploegen van Jord Roos en Daan Jalving namen het zaterdag op tegen NAC Breda en AZ. Waar Onder 21 de eerste punten van het seizoen thuis tegen NAC wisten binnen te halen, lukte Onder 18 dat uit in Breda niet. Onder 13 hield lang stand tegen de leeftijdsgenoten van AZ, maar de tegenstander zou de punten alsnog meenemen naar Alkmaar.

Foto: Justin Sangers

Onder 18

Onder 18 keek zaterdag al na 12 minuten tegen een 4-0 achterstand aan. “Er is nog veel winst te behalen in focus, houding, en het herkennen van gevaar in de keuzes die we maken”, vertelt Jord Roos. “We krijgen de doelpunten tegen omdat we aan de bal met een te hoog risico spelen. Dan spelen we bijvoorbeeld een moeilijke bal door de as, terwijl we betrouwbare keuzes zouden moeten maken om in de wedstrijd te komen. We hadden het aan onszelf te danken dat we al zo vroeg in de wedstrijd op een ruime achterstand stonden.” Onder 18 zou de aansluiting na de rust weten te vinden, door doelpunten van Jort Ribbers en Michel Driezen. Uit het tweede bedrijf put de trainer/coach dan ook vertrouwen. “We hebben toch veerkracht weten te tonen. Wanneer we gefocust zijn, en we met zijn allen onze taken uitvoeren, laten we zien dat we ook erg goed kunnen voetballen.”

NAC Breda Onder 18-FC Twente/Heracles Academie Onder 18: 4-2 (4-0)

Zaterdag 18-09-2021, 14.45 uur

Sportpark Heksenwiel, Breda

Scoreverloop

3′ 1-0

7′ 2-0

8′ 3-0

12′ 4-0

54′ 4-1 (Ribbers)

62′ 4-2 (Driezen)

Opstelling FC Twente/Heracles Academie: Mulder, Geypens, Driezen, Mesbahi, Landkroon, Iylia (74′ Van Gelder), Moore (46′ Ribbers), Yegoian, Sybrandy, Marhoum, Younan

Onder 13

Onder 13 kwam zaterdag in actie tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Op het Trainingscentrum in Hengelo verloor de ploeg van Daan Jalving de derde wedstrijd van het seizoen met 0-3. FC Twente/Heracles hield lang stand, maar moest in de tweede helft het onderspit delven. “We wisten lang in de wedstrijd te blijven”, vertelt Daan Jalving. De trainer/coach van Onder 13 wil de focus niet op de uitslag leggen, maar zowel de betere als minder goede dingen meenemen. “Ik heb een ploeg gezien die gedisciplineerd verdedigde en de afstanden tot elkaar kort wist te houden. Er werd onderling goed samengewerkt, waarmee we het AZ nog erg lastig wisten te maken. De tweede helft klopten die afstanden niet helemaal meer en voerde AZ het tempo op. Een verbeterpunt ligt in onze handelingen in het volhouden van.”

Foto: Justin Sangers