Onder 21 heeft de overwinning op NAC Breda afgelopen zaterdag geen goed vervolg weten te geven. De ploeg van Mark Looms en Nicky Kuiper ging met 2-0 onderuit bij Feyenoord.

De FC Twente/Heracles Academie begon goed aan de wedstrijd in Rotterdam. Al na twaalf minuten zou Onder 21 een penalty krijgen, na een goede actie van Myron Bostdorp. Bostdorp ging zelf achter de bal staan, maar zag zijn inzet worden gekeerd door de doelman. Feyenoord ging wel effectief met de geringe kansen om. Sondre Skogen zette de Rotterdammers na iets meer dan een kwart wedstrijd op een 1-0 voorsprong. FC Twente/Heracles zou na de rust sterk uit de kleedkamer komen, maar geen potten weten te breken. Antoni Milambo bepaalde tien minuten voor tijd de eindstand van 2-0.

“We hadden moeite met de formatie van Feyenoord”, vertelt Mark Looms. “We waren zoekende hoe dat op te lossen. De tweede helft stonden we dan ook een stuk beter. We schakelden om naar een vlak middenveld, waarmee we continu druk wisten te geven. De afstanden waren beter te belopen en verdedigend stonden we sterker. Maar willen we winnen? Dan zullen we dominanter moeten zijn, de tegenstander onze wil opleggen en verzorgder voetballen.”

“Als we uit die penalty op een 1-0 voorsprong komen, spelen we een andere wedstrijd”, zegt Nicky Kuiper. “In plaats van een tik uit te delen, gaven we onze tegenstander een positief gevoel. We hielden Feyenoord in de wedstrijd. Maar ongeacht de tussenstand moeten we altijd alles opbrengen wat we van onszelf en van elkaar verwachten.”

Feyenoord Onder 21-FC Twente/Heracles Academie Onder 21: 2-0 (1-0)

Zaterdag 25-09-2021, 15.00 uur

Varkenoord, Rotterdam

Scoreverloop

25′ 1-0

80′ 2-0

Opstelling FC Twente/Heracles Academie: Karssies, Olde Keizer, Donald, Carlos Da Silva, Stacie (63′ Marsman), Eustatia, Scheperman (74′ Moore), Wehmeyer, Bostdorp, Roossien (62′ Marhoum), De Lange (46′ El Messaoudi)