Luca Everink heeft definitief de overstap gemaakt naar de eerste selectie van FC Twente. De 20-jarige verdediger, die al vanaf de start van het seizoen deel uitmaakt van de selectie, maakt de stap vanuit de Academie. Everink tekende vrijdag in De Grolsch Veste een contract tot medio 2022 met de optie voor nog een seizoen.

Afgelopen zondag maakte Luca Everink zijn basisdebuut voor FC Twente. De rechtsback maakte een sterke indruk in het 2-3 gewonnen duel bij sc Heerenveen. Everink debuteerde op 28 augustus al als invaller voor FC Twente, in het competitieduel tegen SC Cambuur Leeuwarden.

Foto: Orange Pictures

Trots

“Dit is een heel mooie stap”, vertelt Luca Everink. “Hier heb ik lang voor gewerkt en ik ben er trots op dit contract te hebben getekend. Afgelopen jaar hebben andere jeugdspelers de overstap al gemaakt naar het eerste, jongens waarmee ik altijd heb samengespeeld. Het is een hele ervaring om dit nu zelf mee te maken. Mijn debuut in de Eredivisie was ook een nieuwe mijlpaal. Voor dit seizoen wil ik zo veel mogelijk minuten maken en hoop ik een basisplaats af te dwingen.”

“Het is prachtig dat Luca deze stap nu maakt”, zegt Dominique Scholten, Manager Academie. “Luca heeft zich na blessureleed sterk terug weten te knokken. Zijn basisdebuut was gelijk een hele goede wedstrijd van hem, dat was hem gegund. Daarbij zien we ook weer dat het mogelijk is bij onze eerste elftallen, maar dat je iedere moet dag hard werken om je droom te verwezenlijken.”

Jan Streuer: “Luca is een talentvolle rechterverdediger. Hij heeft de mogelijkheden eerste elftalspeler te worden bij FC Twente. Luca is snel, agressief en gedreven. Hij gaat de concurrentie aan met Giovanni Troupée.”

Over Luca Everink

Luca Everink maakte op 11-jarige leeftijd de overstap van DSC uit Diepenveen naar de FC Twente Voetbalacademie. De rechter vleugelverdediger tekende in het voorjaar van 2020 een contract bij de FC Twente/Heracles Academie en sloot deze zomer in de voorbereiding aan bij de eerste selectie.