Afgelopen zaterdag kreeg Onder 21 koploper ADO Den Haag op bezoek. De ploeg van Mark Looms en Nicky Kuiper wist vele momenten te overtuigen, maar kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel.

“We wisten dat we met ADO een constante en fysiek sterke tegenstander zouden treffen”, vertelt Mark Looms. “Daar hadden we een flinke kluif aan, dat was mooi. We zijn namelijk nog altijd bezig met en proces. Dat gaat met vallen en opstaan. Ik heb zaterdag een elftal gezien dat veel energie gaf. We hebben, met name vorige week, veel aandacht besteed aan het spel aan de bal. Daar maken we stappen in. We proberen verzorgd op te bouwen van achteruit en een overtal te creëren op het middenveld. Dat heb ik onder goede druk en weerstand van ADO gezien. Daar ben ik erg tevreden over.”

FC Twente/Heracles wist vooral de tweede helft te overtuigen. Met goede kansen voor Roossien, Eustatia en Bruns leek de overwinning nog even dichtbij. “Na rust hadden we het een kwartier moeilijk”, zegt Looms. “Ik moet de ploeg een groot compliment geven. We hebben dat hebben weten om te zetten en zelfs de overhand genomen. Het laatste half uur creëerden we goede kansen. Die dwongen we zelf af. De volgende stap is dat we in de eindfase weten door te drukken.”

FC Twente/Heracles Academie Onder 21-ADO Den Haag Onder 21: 0-0

Zaterdag 02-10-2021, 15.15 uur

Trainingscentrum, Hengelo

Opstelling FC Twente/Heracles Academie: Karssies, Olde Keizer (46′ Marsman), Bruns, Carlos Da Silva, Stacie (64′ Van Hees), Dyulgerov (64′ Eustatia), Staring, Wehmeyer, Bostdorp, Roossien, Markelo (81′ El Messaoudi)

Foto’s: Justin Sangers