Afgelopen zaterdag kreeg Onder 15 FC Utrecht op bezoek. De ploeg van trainer/coach Wouter Stronks leek zich na een achterstand naar een punt te knokken, maar moest vlak voor het eindsignaal toch het onderspit delven.

Na nog geen twee minuten spelen keek Onder 15 al tegen een 0-1 achterstand aan. Vlak voor rust zou FC Utrecht de score uitbreiden naar 0-2. Na de rust zou Joop Kremer de aansluitingstreffer maken, een klein kwartier later tekende Benjamin Nagel met een prachtige stift voor de gelijkmaker. Enkele seconden maakte FC Utrecht toch nog de 2-3, waarmee de punten werden meegenomen naar de Domstad.

Complimenteus

“We kwamen voor de vierde keer snel achter”, vertelt Wouter Stronks. “We hebben besproken hoe we zelf wilden starten en wat we wilden laten zien. Maar we kunnen bespreken wat we willen, we zullen het op het veld moeten laten zien. We gingen niet direct mee in de intensiteit van onze tegenstander. We zetten te langzaam druk en dekten te langzaam.” Toch was Stronks in de rust complimenteus richting zijn ploeg. De trainer/coach was tevreden over het spel aan de bal en de energie in het druk zetten. “We hebben besloten het de tweede helft tactisch anders te doen. We zetten hoger druk en wisten hoger ballen te veroveren. De tweede helft waren we meer en langer aan de bal dan de eerste helft.”

Voortborduren

Na de aansluitingstreffer van Joop Kremer kreeg Onder 15 een boost. “Er ontstond een drive”, zegt Wouter Stronks. “Er was energie, we werden actiever en kwamen in het coachen. Daarmee maakten we ook succesmomenten mee. Na de 2-2 kregen we nog kansjes. Helaas maakten we die niet af. Dan is het zuur dat we vlak voor tijd verliezen, maar ik ben tevreden over het spel aan de bal, het samen verdedigen, het druk zetten en de energie daarin. Daar kunnen we op voortborduren. Dan komen de resultaten vanzelf.”

Foto’s: Ron de Vette