Onder 18 wist afgelopen zaterdag de eerste drie punten van het seizoen uit het vuur te slepen. De ploeg van Jord Roos boekte een overtuigende 1-3 overwinning op de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. Dinsdagavond kwamen de spelers in de leeftijdscategorie onder 17 in actie. PEC Zwolle werd in een oefenduel met maar liefst 8-1 verslagen.

Na nederlagen tegen N.E.C., AFC, NAC, en FC Groningen nam Onder 18 uit Den Haag voor de eerste keer dit seizoen de punten mee. “Het doel van een wedstrijd spelen is winnen”, vertelt Jord Roos. “De ontwikkeling zit hem in hoe je dat met zijn allen doet.” De trainer/coach van Onder 18 is erg te spreken over hoe zijn selectie zaterdag, maar eigenlijk de gehele week al, voor de dag kwam. “Er heerste de trainingsweek in aanloop naar het duel een gefocuste, gerichte sfeer. De spelers hebben dat zaterdag op een goede manier doorgetrokken. Het waren jongens op een missie.”

Na iets meer dan een kwart spelen keek de FC Twente/Heracles Academie tegen een 1-0 achterstand aan. “Het was mooi om te zien dat ons moraal na de tegengoal niet werd gebroken”, zegt Jord Roos. “We wisten dat we beter en dominanter waren, en gingen er zelfs beter door spelen.” Thijmen de Lange zou met een schitterende vrije trap nog vlak voor rust voor de 1-1 tekenen. Na de thee kwamen de beide ploegen meer in balans. “ADO Dan Haag ging beter om met de hoge druk die wij zetten. Ze kwamen er zelfs af en toe uit. Maar dat gaf ons meer ruimte, waarmee we meer kansen kregen zoals één op één momenten.” Uit de ruimte die de FC Twente/Heracles Academie kreeg zou Yaid Marhoum met een prachtige stift de 1-2 maken. Vijf minuten tijd maakte Marhoum uit een penalty zijn tweede van de middag.

“We maken vooruitgang in de intensiteit van werken”, zegt Roos. “De spelers gaven energie, waren agressief en oogden gefocust. Maar voetbal blijft een teamsport. We willen dingen individueel goed doen, maar het wordt pas echt goed wanneer we dat samen doen. Daar hebben we al grote stappen in gezet.”

ADO Den Haag Onder 18-FC Twente/Heracles Academie Onder 18: 1-3 (1-1)

Zaterdag 02-10-2021, 15.15 uur

Sportpark De Aftrap, Den Haag

Scoreverloop

28′ 1-0

43′ 1-1 (De Lange)

72′ 1-2 (Marhoum)

85′ 1-3 (Marhoum)

Opstelling FC Twente/Heracles Academie: Jansink, Geypens, Mesbahi, Driezen, Landkroon, Iylia, Moore (69′ Yegoian), Ribbers (82′ Kuster), De Lange, Marhoum, Younan

De Onder 18 spelers die zich in de leeftijdscategorie onder 17 bevinden, kwamen dinsdagavond in actie. PEC Zwolle werd met maar liefst 8-1 verslagen. Jord Roos: “Die spelers zitten bij de wedstrijden van Onder 18 vaker op de bank. Maar ook deze spelers maken een mooi proces door, en hebben tegen PEC Zwolle laten zien dat er steeds beter wordt samengewerkt. Ze hebben het ontzettend goed gedaan.”

Foto’s: Justin Sangers