Onder 14 heeft zaterdag een punt over de streep weten te trekken bij FC Groningen. De ploeg van Sjoerd Overgoor speelde met 1-1 gelijk.

De trainer/coach zag de eerste helft een team dat niet voldoende actief bezig was elkaar te helpen in het bijsluiten, waardoor de bal vaak werd verloren. “Ik miste echte intensiteit”, vertelt Sjoerd Overgoor. “Die lag zowel verdedigend als aanvallend op een laag niveau.” Met een 1-0 achterstand werd dan ook de kleedkamer opgezocht. Overgoor gaf de wissels door die plaats zouden gaan vinden, waarop hij de kleedkamer weer verliet. Onder aanwezigheid van alleen de teammanager smeedden de spelers zelf een plan voor de tweede helft. “Ik miste de eerste helft een gebrek aan instelling. Dan kan ik boos worden, maar dat heeft niet altijd zin. De jongens zijn zelf met een plan gekomen, waarna ze het de tweede helft ook daadwerkelijk hebben laten zien. Daar moet ik de hele ploeg een compliment voor geven. In het proces van zelfregulatie is er een grote stap gezet.”

In voetballend opzicht was ook de tweede helft nog niet van het gewenste niveau. “Maar de spelers motiveerden elkaar en hielden elkaar op scherp, in een hoge intensiteit”, zegt Sjoerd Overgoor.” Invaller Koen Oosterhof zou de FC Twente/Heracles Academie langszij brengen. “Koen verdient een extra compliment. Hij nam de ploeg, samen met anderen, op sleeptouw. Dat deed Koen in een hoge intensiteit.”

Foto’s: Justin Sangers