Onder 15 heeft zondag een punt meegenomen uit Rotterdam. De ploeg van trainer/coach Wouter Stronks wist niet te winnen van Excelsior. Het duel op Sportpark Woudestein eindigde in een 1-1 gelijkspel.

“We speelden de eerste helft tegen een in positieve zin agressief Excelsior”, vertelt Wouter Stronks. “De tegenstander was fel in het duelleren en daagde ons uit de bal snel rond te laten gaan. We hadden moeite de vrije man op het middenveld en voorin te vinden. Het lukte niet diepte te creëren, waardoor ons spel statisch werd. Dan kom je tegen een team als Excelsior veel in de duels, waarmee zij in hun fysieke kracht komen.” De FC Twente/Heracles Academie zou de kleedkamer opzoeken met een 1-0 achterstand, na een prachtig tegendoelpunt van grote afstand. “Ik moest het team in de rust een groot compliment geven”, zegt Wouter Stronks. “We zijn de laatste tijd nadrukkelijk bezig geweest met hoe we een wedstrijd goed willen starten en daarbij alert te zijn. Waar we dit seizoen al regelmatig vroeg op achterstand kwamen, waren we de eerste tien minuten tegen Excelsior veel aan de bal en gaven we weinig weg.”

De tweede helft wist Onder 15 de ruimtes beter te benutten en gevaar te stichten. Leart Bekolli zou voor de gelijkmaker tekenen. “We wisten meer diepte te creëren en de bal achter de laatste lijn van Excelsior te krijgen. Daar werden we gevaarlijk uit. We kregen zes grote kansen, maar wisten er daarvan helaas maar één te benutten. Ik ben tevreden over de verbetering in de tweede helft. Maar we moeten wel kritisch blijven, die kansen moeten er gewoon in. Dat heeft te met meerder factoren te maken. De bezetting voor het doel, een bepaalde rust in het afronden maar ook het gunnen van een doelpunt aan je medespelers. We moeten stappen maken in ons spel op de helft van de tegenstander, met name in de afronding.”

Toch wil de trainer/coach vooral stilstaan bij het sterke begin van Onder 15. “Dat vind ik erg belangrijk. We hebben er veel aandacht aan besteed. Hoe we dat zondag als team oppakten, is een groot compliment waard.”

Foto’s: Ron de Vette