Onder 16 heeft zaterdag een punt uit het vuur weten te slepen tegen De Graafschap. De ploeg van trainer/coach Olivier Amelink speelde met 1-1 gelijk op het Trainingscentrum in Hengelo.

De FC Twente/Heracles Academie kwam vroeg op een 1-0 voorsprong. Mats Rots verschalkte de doelman met een hard schot in het dak van het doel. De Graafschap zou vlak na rust langszij komen. “We speelden de eerste helft beter dan de tweede”, vertelt Olivier Amelink, trainer/coach bij Onder 16. “Dat verschil zat in het spel aan de bal. De eerste helft lukte het enkele keren er via de zijkanten door te komen. De tweede helft leden we vaak slordig balverlies in de opbouw, of juist wanneer we de bal net terug hadden veroverd. Dan sneden we onszelf in de vingers, bijvoorbeeld door de bal in de drukte spelen.”

De trainer/coach was na afloop content met de inzet van zijn ploeg. “We hebben de hele wedstrijd keihard gewerkt. De houding was goed en ik ben tevreden over het bewaken van de onderlinge afstanden. Het was goed om te zien dat we onszelf overeind konden houden en in de wedstrijd wisten te blijven. Gezien de verhouding in kansen hebben we een punt gewonnen.

Foto’s: Justin Sangers