Onder 18 heeft zaterdagmiddag overtuigend weten te winnen. Met een 0-4 zege op Vitesse werden er drie punten meegenomen uit Arnhem.

Alle vier de doelpunten kwamen achter de naam van Yaid Marhoum. De aanvaller beleefde een mooie middag. “We speelden een wat gesloten beginfase”, vertelt Yaid Marhoum. “We kregen de eerste minuten enkele kansen, maar daar bleef het bij. Tot we een minuut voor rust een penalty kregen.” Jaden Moore werd weggestuurd en legde de bal klaar voor Yaid Marhoum, die vervolgens werd neergehaald. De spits ging zelf achter de bal staan en zette de 0-1 op het scorebord. Maar bij deze voorsprong zou het voor de rust niet blijven. “Vitesse zette geen druk. Misschien omdat ze dachten dat er toch zou worden afgefloten”, zegt Marhoum. Doelman Sam Karssies wist de bal vanuit zijn eigen zestien achter de laatste linie van Vitesse te leggen, en daarbij een assist achter zijn naam zetten. Yaid Marhoum bleef koel en zette de 0-2 op het bord. “Ik hoefde de bal alleen nog maar mee te nemen en af te maken.”

Onder 18 kwam dan ook positief gestemd weer uit de kleedkamer. “Dat goede gevoel namen we mee. We kregen het eerste kwartier weinig kansen, maar veroverden de bal in de as door goed druk te zetten.” Op aangeven van Sander Sybrandy tekende Yaid Marhoum met binnenkant voet voor de derde treffer van de FC Twente/Heracles Academie. “Maar we waren nog niet tevreden, het volgende doel was ‘de nul’ houden. Dat ging me veel passie. We waren blij met iedere tegengoal die werd voorkomen.” Na een goede actie met George Younan zou Marhoum zijn vierde van de wedstrijd maken. “Ik heb een zeer tevreden gevoel aan deze wedstrijd overgehouden. Ik ben blij met de goals, maar vooral de drie punten.”

Trainer/coach Jord Roos is erg tevreden over de prestatie van zijn gehele ploeg. “Ik ben enorm trots. We hebben het een aantal weken gehad over bepaalde stappen die we willen en moeten maken. Vandaag hebben we alles teruggezien. Michel Driezen speelde geweldig, zoals in het coachen en de bewaken van de onderlinge afstanden. Maar alle elf spelers die startten, haalden hun niveau. Of zelfs beter. Sander (Sybrandy) had het vandaag misschien niet helemaal op zijn heupen, hij werkte als een paard. Hij had wat pech richting het doel. Maar de goals komen vanzelf. Wel als hij zo hard blijft werken.

Vandaag haalden we samen ons niveau, waardoor we individueel uitblonken. Iedereen haalde vandaag een hoog cijfer, daar geniet ik enorm van. De intensiteit was goed, we veroverden veel ballen en gaven niets weg. De doelpunten scoorden we door goed te verdedigen en van daaruit weer aan te vallen. Vandaag kwam alles samen, ik heb van alles en iedereen genoten. Als dit is wat we kunnen en dat iedere week proberen te laten zien, gaan we als team én individueel stappen maken.”

Vitesse Onder 18-FC Twente/Heracles Academie Onder 18: 0-4 (0-2)

Zaterdag 16-10-2021, 12.00 uur

Sportcentrum Papendal, Arnhem

Scoreverloop

44′ 0-1 (Marhoum, pen.)

45+2′ (Marhoum)

81′ 0-3 (Marhoum)

84′ 0-4 Marhoum

Opstelling FC Twente/Heracles Academie: Karssies, Geypens, Mesbahi, Driezen, Landkroon (84′ Veldhuis), Yegoian, Ribbers (71′ Van Gelder), Moore (72′ Besselink), Sybrandy, Marhoum, Younan