Onder 15 heeft zaterdag drie punten weten bij te schrijven. De ploeg van trainer/coach Wouter Stronks versloeg de leeftijdsgenoten van De Graafschap met 3-2 op het Trainingscentrum in Hengelo.

Voor Onder 15 was het goed starten aan de wedstrijd de afgelopen weken een belangrijk punt. Tegen De Graafschap liet de ploeg van Wouter Stronks zien daar weer stappen in te hebben gezet. “Als je na een lange periode een keer goed start, kan dat toeval zijn”, vertelt de trainer/coach van Onder 15. “Maar wanneer je dat de wedstrijd daarna weer kan opbrengen, ben je als team een stap verder in je ontwikkeling.” De FC Twente/Heracles Academie was de eerste helft scherp, en profiteerde van fouten aan de Doetinchemse kant. Joop Kremer zette de eerste helft druk op de doelman van De Graafschap, die dat niet zag aankomen, en tekende voor de 1-0. De 2-0 kwam op naam van Nigel Groenewald, die alert reageerde op een slechte terugspeelbal. De aanvaller hoefde alleen de keeper nog uit te spelen en te scoren. De Graafschap zou nog voor de rust de aansluiting vinden, na een goal van voormalig Academie-speler Thijs Essink. “Daarbij waren we niet agressief genoeg op onze eigen helft”, aldus Stronks.

Ook de tweede helft liet Onder 15 zien in staat te zijn scherp te starten. “We kwamen agressief uit de kleedkamer en herkenden goed waar en wanneer we kort moesten zitten. Maar De Graafschap begon ook aardig aan de tweede helft.” Uit een standaardsituatie wisten de Achterhoekers op een 2-2 gelijke hoogte te komen. “De jongens waren teleurgesteld, maar toonden veerkracht. Vince (Wentrup) en Rens (Blankenvoort) vielen goed in. Rens was dreigend en sterker dan zijn directe tegenstander, die misschien al wel vermoeid was gespeeld door Nigel (Groenewald). Via Rens kregen we twee goede kansen, en kwamen we beter in ons spel.” Het was dan ook Rens die de bal veroverde, waarop Benjamin Nagel werd weggestuurd om Leart Bekolli in scorende positie te brengen 3-2. “Als trainer ben ik erg trots op dat doelpunt”, zegt Wouter Stronks. “We hebben het veel over het uitspelen van counters, en vooral het tempo waarin dat moet gebeuren.”

De trainer/coach noemt de overwinning op zijn voormalig werkgever ‘zwaarbevochten’. De Graafschap heeft het ons lastig gemaakt in het druk zetten. We hebben hard gewerkt en de tweede helft laten zien dat we ook echt kunnen vechten.”

Foto’s: Ron de Vette