Dinsdag nam Onder 13 deel aan de Sallandcup. Op Sportpark Overwetering in Olst kwam de ploeg van Daan Jalving in actie tegen de leeftijdsgenoten van onder andere Vitesse, Go Ahead Eagles, Royal Antwerp FC en SC Overwetering.

Onder 13 moest afgelopen zaterdag nog een bittere pil verwerken. In Zeeburgia leek de eerste overwinning van het seizoen binnen te worden gesleept. Aanvoerder Pim van der Meer tekende met een prachtige kopgoal voor de Hengelose treffer. Maar luttele minuten voor het eindsignaal kreeg de FC Twente/Heracles Academie toch nog een tegentreffer te verwerken.

Trots terugkijken

“We begonnen zaterdag sterk”, vertelt Daan Jalving. De trainer/coach van Onder 13 was te spreken over het verdedigen en het druk zetten. “Daar kwam Zeeburgia niet onderuit. Maar in de loop van de tweede helft werden de onderlinge afstanden groter. Zeeburgia kwam er vaker uit, maar niet verder dan onze zestien. We gaven eigenlijk weinig tot niets weg, tot een moment in de kluts in onze vijf meter.” Dat maakte het voor de spelers een extra grote teleurstelling de eerste drie punten toch niet mee te kunnen namen naar Hengelo. “Maar ik heb een team gezien dat alles voor elkaar wilde geven. De jongens waren erg teleurgesteld, tot verdriet en frustratie toe. Maar niet richting elkaar. Die kwamen voort uit het resultaat, niet uit hoe we hebben gespeeld. We kunnen trots terugkijken op hoe we als team op het veld stonden.”

Sallandcup

Maar dinsdag stonden de mannen van Onder 13 alweer voor een nieuwe uitdaging. Op Sportpark Overwetering in Olst stond de Sallandcup op het programma. “De jongens hebben zich uitstekend gepresenteerd”, zegt Daan Jalving. “Dat zat vooral in het samenwerken en de intensiteit die werd geleverd. Het was een leerzame, waardevolle dag. Als team ben je de hele dag samen en moet je alles ook samen doen.” Daarbij was de trainer/coach te spreken over het vertoonde spel, al heeft het team zich in de resultaten misschien iets tekort gedaan. “De jongens maakten snel stappen, we groeiden per wedstrijd verder in het toernooi. Daarbij hebben we hele goede wedstrijden gespeeld, waarin we veel kansen hebben weten te creĆ«ren.”

Komend weekend komt Onder 13 in verband met de herfstvakantie niet in actie.

Foto’s: Justin Sangers