In het kader van het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie met onder meer modules voor het scholen van trainers, scouts en hoofden opleidingen en het organiseren van clinics en webinars niet alleen meer halen, maar ook brengen. Op woensdag 10 november wordt de tweede webinar voor trainers uit de regio georganiseerd.

De eerste webinar vond plaats op woensdag 13 oktober 2021. Wouter Stronks, trainer/coach bij Onder 15 en Voetbalcoördinator Onder 12 tot en met Onder 15, ging hierbij dieper in op de elementen die belangrijk zijn om tot een optimale voetbaltraining te komen. Belangrijke onderwerpen hierbij waren het hebben van veel balcontacten, een hoge effectieve trainingstijd en maximale intensiteit binnen dynamische spelvormen.

“De kracht van dit webinar was dat mensen actief waren in de chat”, vertelt Wouter Stronks. “We lieten elkaar nadenken en activeerden elkaar. Dat zegt dat de jeugdtrainers fanatiek zijn en er voor open staan te leren. Als je een goede trainer wil zijn, is het ook belangrijk niet alleen eigen visie te hebben. Voetbal blijft zich ontwikkelen, dus moet je dat als jeugdtrainer ook.”

Matthijs Blijham, Coördinator Regioplan: “Het is mooi dat we op deze manier de jeugdtrainers van de regioclubs kunnen inspireren. Wouter heeft een mooie inkijk gegeven in hoe we de trainingen binnen onze academie vormgeven. Wij hopen hiermee de jeugdtrainers een aantal handvaten toe te reiken die ze gelijk kunnen toepassen bij de trainingen binnen hun eigen vereniging.”

Een optimaal leereffect bij jonge jeugd

De tweede webinar zal worden verzorgd door Thomas Tijhuis. De trainer/coach bij Onder 12 zal dieper ingaan op de elementen die belangrijk zijn voor een optimaal leereffect bij jonge jeugd. Hierbij zal het gaan over impliciet versus expliciet leren.

Wanneer: Woensdag 10 november, 20.00 uur

Aanmelden

Meld je aan via onderstaande link.

https://fc-twente-heracles-academie.webinargeek.com/een-optimaal-leereffect-bij-jonge-jeugd-impliciet-vs-expliciet-lerenn