Onder 21 heeft zaterdag geen resultaat weten te halen op Sportpark De Aftrap. Het duel tegen de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag ging met 1-3 verloren.

Al na vijf minuten keek de FC Twente/Heracles Academie tegen een achterstand aan. Nog geen kwartier later werd die achterstand verdubbeld naar 2-0. “We begonnen niet goed aan de wedstrijd”, vertelt Mark Looms. “Tegenover ons stond een agressief, vooruit verdedigend ADO Den Haag. Maar ondanks dat we de gehele eerste twintig minuten onder druk stonden, bleven we naïef opbouwen. We waren niet bij de les en brachten niet dezelfde strijd en passie als ADO Den Haag. Dan loop je al snel achter de feiten aan.”

Niet aan

De trainer/coach van Onder 21 maakte zijn ploeg voor aanvang van het duel nog duidelijk met wat voor tegenstander de FC Twente/Heracles Academie te maken had. “We wisten van de wedstrijd eerder dit seizoen dat ADO een fysiek sterke ploeg heeft. Als we zaterdag resultaat wilden halen, moesten we écht goed zijn en daarin mee kunnen. Dan moesten we goed voetballen om onder de druk uit te komen. Maar we stonden niet ‘aan’, toen de wedstrijd begon. We hebben de eerste twintig minuten niet voldoende strijd op de mat gelegd.”

Teleurgesteld

Mark Looms is vooral teleurgesteld over de eerste helft. “Ik ben er doodziek van. We waren aan het einde van de eerste helft en het begin van de tweede helft de betere ploeg. De tweede helft domineerden we zelfs op de helft van ADO Den Haag. Maar we moesten tegen een achterstand vechten. En dat terwijl we weten dat we moeilijk scoren.” Na iets meer dan een uur spelen bracht Jahnoah Markelo Onder 21 weer terug in de wedstrijd. “We kregen nog enkele goede kansen”, zegt Looms. “Maar we misten de finesse door te drukken in de eindfase van ons spel.”

Volwassen worden

De oefenmeester kan sterke punten uit deze wedstrijd meenemen, maar beseft zich dat Onder 21 stappen moet zetten. “We knokten ons goed terug in de wedstrijd, legden aardig voetbal op de mat en hebben onze tegenstander onder druk gezet. Maar we hebben het onszelf moeilijk gemaakt door slecht te starten. Dan kunnen we blijven praten over het proces waar we ons in bevinden, maar zullen we echt stappen moeten zetten in het volwassen worden. Ik ben nog steeds teleurgesteld en doodziek over de eerste helft. Daar moeten we over gaan praten.”

ADO Den Haag Onder 21-FC Twente/Heracles Academie Onder 21: 3-1 (2-0)

Zaterdag 30-10-2021, 15.00 uur

Sportpark De Aftrap, Den Haag

Scoreverloop

5′ 1-0

18′ 2-0

61′ 2-1 (Markelo)

71′ 3-1

Opstelling FC Twente/Heracles Academie: Jansink, Olde Keizer, Tomas da Silva (67′ Marsman) Bruns, Eustatia (79′ Stacie), Agca (79′ Dyulgerov), Staring, Wehmeyer (40′ Markelo), Bostdorp, Roossien, Markelo

Foto’s: Justin Sangers