Door middel van het Regioplan wil de FC Twente/Heracles Academie samen met de amateurclubs het algehele voetbalniveau in de regio laten stijgen, om de enorme potentie die het voetballandschap bezit nog beter te benutten. In navolging van al vele verenigingen ondertekenden vorige week nog eens elf amateurclubs de samenwerking met de FC Twente/Heracles Academie.

In De Grolsch Veste in Enschede ging de FC Twente/Heracles Academie vorige week officieel de samenwerking aan met s.v. Wilhelminaschool, Enter Vooruit, SV Delden, V.V. Rood Zwart, BVV Borne, MVV ’29, UD Weerselo, DSVD, SV De Lutte, RKSV Emos en RKSV Saasveldia.

Regioplan

De FC Twente/Heracles Academie is dit seizoen gestart met het Regioplan. Aanleiding voor het Regioplan is de enorme behoefte om de samenwerking aan te gaan met de amateurverenigingen, om samen het algehele niveau in de regio te laten stijgen. Met onder meer het trainen van honderden kinderen in de regio, modules voor het scholen van trainers, scouts en hoofden opleidingen en het organiseren van clinics en webinars wil de Academie niet alleen meer halen, maar ook brengen.

Trots

Vorige week woensdag ging de FC Twente/Heracles Academie al officieel de samenwerking aan met D.O.S. ’37, FC Eibergen, vv Hellendoorn, Luctor Et Emergo en Vroomshoopse Boys. “Als navolging op dat tekenmoment hebben ook deze elf clubs zich bij het Regioplan aangesloten”, vertelt Matthijs Blijham, Coördinator Regioplan. “Dat er nu een totaal van veertig clubs aan het Regioplan is verbonden, geeft aan dat de regio de visie omarmt en de clubs trots zijn hier deel van uit te maken.”

Gedegen plan met een visie

Bij de tekenmomenten waren ook trainer/coaches Sjoerd Overgoor en Berthil ter Avest aanwezig. “We zijn een dynamische regio”, vertelt Berthil ter Avest. “Het animo voor het Regioplan is groot, omdat het een gedegen plan is met een visie waar de Academie sámen met de regio naartoe wil. De verenigingen zijn daarbij enthousiast om in te stappen, omdat het hen ook veel zal opleveren. Het teruggeven aan de regio, dus naast halen ook brengen, spreekt de amateurclubs aan. Op dat gebied was vroeger een leegte.”

Sterker

“Het mooie aan het Regioplan is dat spelers langer in hun eigen omgeving blijven voetballen”, vertelt Sjoerd Overgoor. “Behalve dat dat goed is voor de jonge voetballers, kunnen de amateurclubs daarmee langer van hun talentvolle spelers genieten. In combinatie met de begeleiding die ook de trainers van de amateurclubs krijgen, worden de verenigingen daar alleen maar sterker van.” De trainer/coach bij Onder 14 ziet in het voetballandschap een hele trotse regio. “Deze clubs zijn trots op spelers die het halen. Met het Regioplan wordt de kans voor amateurclubs alleen maar groter dat er een speler uit de eigen opleiding doorbreekt.”

Foto’s: Justin Sangers