Onder 21 heeft zaterdag niet weten te winnen van Feyenoord. Het duel het Trainingscentrum eindigde in een 0-3 overwinning voor de bezoekers.

De ploeg van Mark Looms en Nicky Kuiper speelde een goede wedstrijd, maar vergat doelpunten te maken. “Ik vind dat we de eerste helft goed speelden”, vertelt Nicky Kuiper. “We voetbalden goed onder de druk van Feyenoord uit en hadden het middenveld in handen. We zijn onszelf alleen vergeten te belonen.”

Scherp

De FC Twente/Heracles Academie begon scherp aan de wedstrijd. Al in de derde minuut kreeg Myron Bostdorp een goede kans op de openingstreffer. De vleugelaanvaller zag zijn inzet via de keeper en de paal naast het doel gaan. Ook Feyenoord zou gevaarlijk worden. De bal leek na zeven minuten spelen via de lat over de doellijn te zijn gegaan, maar er werd geen doelpunt geteld.

Rode kaarten

Het waren de bezoekers uit Rotterdam die acht minuten na rust de score openden. Toch zou de FC Twente/Heracles Academie mogelijkheden blijven creëren. Myron Bostdorp was wederom dichtbij, maar de doelman lag tot tweemaal toe in de weg. De wedstrijd zou omslaan na rode kaarten voor zowel Max Bruns als Jahnoah Markelo. Laatstgenoemde kreeg de rode prent voor een tweede gele kaart, vier minuten nadat Bruns in één keer rood kreeg. Onder 21 zou nog even volhouden, maar zag Feyenoord vlak voor tijd nog uitlopen naar 0-2 en 0-3.

Balen

“We hebben hoog druk gezet”, vertelt Mark Looms. “Feyenoord is de eerste helft niet aan voetballen toegekomen. We waren bijvoorbeeld erg sterk in de eerste fase van onze opbouw. Dan balen we dat we die doelpunten niet maken. Ook na de tegengoal kregen we zo’n drie keer de kans die bal gewoon binnen te schieten. Maar na de rode kaarten was het klaar.”

FC Twente/Heracles Academie Onder 21-Feyenoord Onder 21

Zaterdag 06-11-2021, 15.15 uur

Trainingscentrum, Hengelo

Scoreverloop

54′ 0-1

82′ 0-2

88′ 0-3

Opstelling FC Twente/Heracles Academie: Van der Gouw, Marsman, Tomas da Silva, Bruns, Stacie (67′ Eustatia), Agca, Staring, De Lange (67′ Scheperman), Bostdorp, Roossien (67′ Marhoum), Markelo