Onder 15 heeft zaterdag een overwinning geboekt op de leeftijdsgenoten van Excelsior. De ploeg van trainer/coach Wouter Stronks wist met een bevochten eindstand van 3-2 de drie punten uit het vuur te slepen.

Het was spannend, op het Trainingscentrum in Hengelo. De FC Twente/Heracles Academie kreeg na een klein kwartier spelen een strafschop tegen. Doelman Reinoud Scharenborg kon de penalty keren, maar de gasten uit Rotterdam zouden de rebound verzilveren. Na een doelpunt van Leart Bekolli stonden beide ploegen weer snel op gelijke hoogte. De tweede helft kwam Onder 15 opnieuw op achterstand, maar zou Benjamin Nagel deze weer gelijk trekken. Jesper Kerkdijk mocht als kroon op een sterke wedstrijd de 3-2 en tevens het winnende doelpunt maken.

Aanvallend onmachtig

Onder 15 had zaterdag te maken met een felle tegenstander. “Excelsior speelde met veel energie, vertelt Wouter Stronks. “Ze wilden ons onder druk zetten. Bij vlagen wisten we ons daar onderuit te voetballen en vonden we de goede mensen. De tweede helft deden we dat nog beter, omdat we de bal na balverlies snel terug veroverden. Ook hielden we de bal daarna langer in de ploeg. Door snel druk te krijgen op zowel de bal als gevaarlijke aanvallen van Excelsior hebben we onze tegenstander vandaag aanvallend onmachtig gemaakt.”

Veerkracht

De FC Twente/Heracles Academie toonde zaterdag veerkracht. “Na de 0-1 zag ik een ploeg die gewoon zijn spel bleef spelen zoals afgesproken”, zegt Wouter Stronks. De 1-1 tekende het doorzettingsvermogen van de ploeg. Na een goede pass van Jesper Kerkdijk knokte Leart Bekolli zich tot driemaal toe naar de gelijkmaker, die hij met zijn linker achter zijn naam zette. Na de rust moest er weer een achterstand worden omgebogen. Na een geweldige pass van wederom Jesper Kerkdijk maakte Benjamin Nagel af. Ook met zijn linker: 2-2.

Flow

“Na de 2-2 kwamen we in een flow, vertelt Stronks. “We durfden hoger druk te zetten en waren fel op tweede ballen, waarmee we direct enkele kansen wisten te creĆ«ren. Maar we waren net niet gelukkig in de eindpass of afronding. De 3-2 zou toch vallen. Jesper Kerkdijk mocht na twee assists zelf een treffer achter zijn naam zetten en zijn persoonlijk sterke wedstrijd bekronen. Wouter Stronks: “Ik ben trots op hoe we ons als team hebben teruggevochten. We hadden een duidelijk plan, dat hebben we goed uitgevoerd.”

De trainer/coach geeft in het bijzonder een compliment aan Ruud Nijstad. De speler uit Onder 14 viel in na de 1-2. “Ruud speelde verdienstelijk. Hij had veel grip op de linksbuiten van Excelsior. Zijn invalbeurt verdient een groot compliment.”

Foto’s: Ron de Vette