Onder 15 ging zaterdag op bezoek bij sc Heerenveen. De ploeg van trainer/coach Wouter Stronks legde in Friesland een goede wedstrijd op de mat.

Onder 15 trof de leeftijdsgenoten van sc Heerenveen al voor de vierde keer dit seizoen. “Van die vier wedstrijden vond ik dit onze beste”, vertelt Wouter Stronks. “De eerste 70 minuten hebben we ons beste voetbal van dit seizoen gespeeld.”

Continu aan het kijken

De oefenmeester is zeer te spreken over de wedstrijd die zijn ploeg zaterdag speelde. “Ons veldspel was goed en we hadden uitstekend door hoe onze tegenstander druk wilde zetten”, zegt Wouter Stronks. “Omdat we dat goed door hadden, waren we continu aan het kijken. Op de momenten dat we Heerenveen wisten te lokken, hadden we ook goed door waar de ruimtes ontstonden. Die benutten we goed. Heerenveen wist in ons veldspel geen grip op ons te krijgen en hun tegencounters schakelden we goed uit. Bij balverlies zetten we direct goed druk.”

Onverstoorbaar

Met pech werden er zaterdag twee doelpunten afgekeurd. “Bij het eerste doelpunt vond er echt een hele mooie aanval plaats, die begon bij Ruben (Hazewinkel, doelman)”, vertelt Stronks. “Een goede aanval van achteruit waarbij we wisselden in posities.” Of de doelpunten terecht werden afgekeurd, was een vraagstuk. Maar Onder 15 ging door. “Het gelukt was niet aan onze zijde. Maar we waren onverstoorbaar en bleven zoeken naar de voorsprong. Helaas viel het doelpunt niet.”

Samen

De wedstrijd zou ondanks goed spel en mogelijkheden in 0-0 eindigen, maar had ook de andere kant op kunnen vallen. “Mede door ons goede spel kwamen we de laatste tien minuten in de vermoeidheid”, zegt Stronks. “Dan zie je toch dat we minder energie leveren en onze taken minder goed uitvoeren. Dan zijn we kwetsbaar en kunnen we een wedstrijd ook zo maar verliezen.” Over het algemeen is Wouter Stronks zeer tevreden: “De teleurstelling heerste binnen de spelersgroep, ook door de afgekeurde doelpunten. Maar we deden het zaterdag echt samen.”

Foto’s: Ron de Vette