Ook de jongste teams binnen de FC Twente/Heracles Academie kwamen afgelopen zaterdag in actie. Onder 12, Onder 13 en Onder 14 hun tegenstanders op het Trainingscentrum in Hengelo.

Onder 12 trof SC Cambuur Leeuwarden in de Twin Games. Onder 13 won thuis met 1-0 van PEC Zwolle, waarbij Marijn Schutte de enige treffer maakte. Onder 14-N.E.C. eindigde in een 2-1 overwinning voor de ploeg van trainer/coach Sjoerd Overgoor. De doelpunten werden voor rekening genomen door Tarik Hamamioglu en Ferry Oude Lashof.

Hoog niveau aan de bal

Onder 12 kwam in de Twin Games in actie tegen SC Cambuur Leeuwarden. Trainer/coach Thomas Tijhuis zag een leuke wedstrijd tussen beide ploegen. “We haalden een hoog niveau aan de bal”, vertelt Tijhuis. “We hadden veel balbezit en wisten de bal ook lang in de ploeg te houden. De jongens waren geduldig in het zoeken naar de ruimtes om richting het doel te komen. We creëerden veel kansen, maar kunnen deze op basis van de keuzes die we maken nog beter benutten.”

De oefenmeester vooral een interessante mooie wedstrijd, met goede aanvallen en mooie doelpunten. In verband met spelers die zich zaterdag in quarantaine bevonden, werd er met maar één wissel per team aangetreden. “Het knappe is dan ook dat we, ondanks een krappe selectie, tachtig minuten een hoog niveau aan de bal haalden.”

Foto’s Justin Sangers