Net als Onder 21 zou Onder 18 afgelopen zaterdag in actie komen tegen de leeftijdsgenoten van NAC Breda. Het duel op het Trainingscentrum in Hengelo werd echter afgelast door besmettingen bij de tegenstander. In de leeftijdsgenoten van FC Eindhoven werd een tegenstander gevonden om tegen te oefenen.

Onder 18 kwam zaterdag met overwegend tweedejaars spelers in actie. “Ik vond de wedstrijd tegen FC Eindhoven met afstand onze beste wedstrijd aan de bal”, vertelt Jord Roos. “Onze principes aan de bal kwamen goed terug in ons spel. We hebben dat op zijn meest geconcentreerd uitgevoerd.” Er zou met 1-3 worden gewonnen, door doelpunten van Sander Sybrandy, George Younan en Boris Davina.

Spelers onder 17 jaar oud

Het laatste half uur speelde Onder 18 met overwegend eerstejaars spelers. Dit betreft de spelers onder 17 jaar, die op dinsdag 16 november al in actie kwamen tegen Wooter Academy. Het oefenduel op het Trainingscentrum in Hengelo werd toen met 5-1 gewonnen. Gijs van Limbeek. Boris Davina (2), George Younan en Jort Ribbers waren trefzeker voor de FC Twente/Heracles Academie. “De spelers onder 17 jaar oud komen minder aan wedstrijdminuten toe”, zegt Jord Roos. “Dit zijn de momenten waarop ze vast kunnen spelen.”