Onder 21 kwam zaterdag in actie in competitieverband. Het duel tegen de leeftijdsgenoten van N.E.C. eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Met zes punten meer op de ranglijst en nog enkele wedstrijden te gaan is N.E.C. de grootste concurrent in het ontlopen van degradatie. “De belangen brachten spanning met zich mee”, vertelt Mark Looms. “Maar ook daar moeten de jongens mee leren omgaan. Dat is onderdeel van het proces.”

Opgelegde kansen

De trainer/coach zag in kwalitatief opzicht geen goede wedstrijd. “We waren tegenover een verdedigende tegenstander niet goed in onze voetbalhandelingen. Toch kregen we meerdere opgelegde kansen. Als je die niet benut, help je de tegenstander in het zadel. Dan lopen we tegen de feiten aan waar we het hele seizoen al tegenaan lopen.” De eerste helft zou de FC Twente/Heracles Academie de betere kansen hebben. Zowel Lammert Roossien als Myron Bostdorp was in het eerste bedrijf twee keer dicht bij een doelpunt. Ook Chiel Olde Keizer en Bram Marsman kregen een goede mogelijkheid op de openingstreffer. De kleedkamer werd halverwege opgezocht met een 0-1 stand. N.E.C. liet een penalty na een kleine twintig minuten spelen niet onbenut.”

Hoog tempo

Ook de tweede helft kreeg de FC Twente/Heracles Academie mogelijkheden op de aansluitingstreffer. De ingevallen Yaid Marhoum kreeg tien minuten na de rust geen kracht achter zijn schot in het strafschopgebied van de tegenstander. Myron Bostdorp kreeg iets later weer een goede kans, maar wederom stond de doelman van N.E.C. in de weg. Na 77 minuten spelen viel dan toch de 1-1. Een vrije trap belandde in de kluts voor het doel van N.E.C., waar Rivano Stacie goed gebruik van wist te maken. De slotfase zou nog één grote kans kennen. Yaid Marhoum kreeg de bal niet binnen. “We waren de tweede helft beter”, zegt Mark Looms. We speelden in een hoog tempo en hadden N.E.C. omsingeld rondom het strafschopgebied.”

Teamspirit

De trainer/coach zag een goede teamgeest. “De teamspirit is een groot compliment waard. We waren sterk in onze fitheid, energie, intensiteit en het willen winnen van de wedstrijd. We waren zonder goed te voetballen beter dan N.E.C. Maar als je wil winnen, moet je wel scoren.”

FC Twente/Heracles Academie Onder 2-N.E.C. Onder 21: 3-1 (0-0)

Zaterdag 04-11-2021, 14.30 uur

Trainingscentrum Hengelo

Scoreverloop

18′ 0-1 (pen.)

77′ 1-1 (Stacie)

Opstelling FC Twente/Heracles Academie: Jansink, Stacie, Driezen, Donald, Olde Keizer, Dyulgerov (60′ Van Hees), Marsman (60′ El Messaoudi), Scheperman, Roossien, Wehmeyer (46′ Marhoum), Bostdorp (80′ De Lange)