Onder 13 speelde zaterdag het competitieduel tegen AVV Zeeburgia. Met een 2-2 gelijkspel werden de punten gedeeld met de gasten uit Amsterdam.

De FC Twente/Heracles Academie kwam zaterdag al vroeg op een 0-1 achterstand, maar boog deze nog voor de rust om. Marijn Schutte was na een klein kwartier spelen alert, toen hij de bal in het strafschopgebied van de tegenstander wist te veroveren. Vlak voor de onderbreking was de aanvaller na een goede pass door de as ook verantwoordelijk voor de 2-1.

Overtal creëren

“We hadden de eerste helft het betere van het spel”, vertelt Fethi Ozerdogan. “Toen hadden we de 3-1 kunnen maken.” De normaal gesproken co-trainer was zaterdag bij afwezigheid van Daan Jalving de verantwoordelijke vanuit de dug-out. Hierbij werd Ozerdogan bijgestaan door Thomas Tijhuis. “Het tweede doelpunt van Marijn was een mooi voorbeeld van onze speelwijze. We wilden er goed doorheen komen door het veld groot te houden, een buitenspeler naar binnen te laten komen en een overtal te creëren op het middenveld. De eerste helft kwamen we er enkele keren goed uit.”

Compliment waard

Na de rust had de FC Twente/Heracles Academie meer moeite tegen de fysieke kracht van Zeeburgia op te boksen. De 2-2 hing al langer in de lucht en zou na iets meer dan vijftig minuten spelen ook vallen. “In verdedigend opzicht hebben de jongens de tweede helft alles gegeven”, zegt Fethi Ozerdogan. “Het was een zwaarbevochten gelijkspel. De eerste helft helft waren we goed aan de bal, de tweede helft waren we verdedigend sterk. Voetbalhandelingen zijn belangrijk, maar ook een winnaarsmentaliteit. Die was zaterdag een compliment waard.”

Trots

Volgens Ozerdogan waren de spelers na afloop kritisch op zichzelf. “Ze vonden dat ze beter hadden kunnen opbouwen en aanvallen en dat ze minder balverlies hadden kunnen lijden. Maar ik heb de jongens gezegd trots op ze te zijn. Ze hebben de tweede helft keihard gewerkt. Stel, je speelt ooit in het eerste elftal. En je sleept zo een gelijkspel uit het vuur. Dan applaudisseren duizenden mensen voor je. Dat gaf dan toch weer een glimlach op hun gezichten.”

Onder 15 speelt oefenwedstrijd bij N.E.C.

Onder 15 speelde zaterdag een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van N.E.C., waarbij de gastheren met 3-1 te sterk waren. “Het was een gelijkopgaande wedstrijd die veel op en neer ging, omdat beide teams niet in staat waren de bal lang in de ploeg te houden, vertelt Wouter Stronks, trainer/coach bij Onder 15. “We wilden te snel vooruit of maakten de verkeerde keuzes aan de bal.”

De tweede helft kende de FC Twente/Heracles Academie een betere fase. “Toen stonden we beter in de restverdediging, waardoor we de bal langer in de ploeg hielden op de helft van N.E.C. en tot meer kansen wisten te komen. Maar toen we langer in de wedstrijd zaten, lieten spelers taken los. Het bleef lang 1-1. Wie toen zou scoren, zou de wedstrijd ook winnen.” Namens de FC Twente/Heracles Academie was Benjamin verantwoordelijk voor de enige treffer.

Onder 16 speelt oefenwedstrijd tegen Go Ahead Eagles

Ook Onder 16 oefende zaterdag. De ploeg van trainer/coach Olivier Amelink won met 0-4 bij Go Ahead Eagles. Een volgens de oefenmeester wat geflatteerde uitslag. “Go Ahead Eagles was in kansenverhouding minimaal gelijk aan ons. Verdedigend hadden we moeite druk op de bal te krijgen.” De FC Twente/Heracles Academie speelde met drie man achterop. “Dan moet je meer in de breedte en in de ruimte verdedigen. Dat is lastig.”

Na het eerste half uur zag Amelink zijn ploeg verzorgder voetballen. “We namen initiatief en wisten de vrije middenvelders te vinden. Maar uiteindelijk waren we slordig. De keuzes die we vanuit het middenveld naar de aanval maakten, waren matig. We waren voorspelbaar en kenden weinig diepte in ons spel.” Toch wist Onder 16 zaterdag vier keer doel te treffen. “Die ontstonden door fouten van Go Ahead Eagles. Maar die werden door onze alertheid ook afgestraft.” De doelpunten werden gemaakt door Abdulatif Canel (2), Lucas Vennegoor of Hesselink en Jeppe Wijnreder.