Onder 15 wist het competitieduel bij Helmond Sport zaterdag winnend af te sluiten. De ploeg van trainer/coach Wouter Stronks boekte een 0-1 zege op de leeftijdsgenoten uit Brabant.

Het enige doelpunt kwam zaterdag op naam van Sage Acheampong. De aanvaller was bij zijn eerste basisplaats na lang blessureleed direct trefzeker. Op aangeven van Owen Panneflek werd de winnende treffer na iets meer dan een half uur spelen genoteerd.

Geduldig in balbezit

“We waren geduldig in balbezit”, vertelt Wouter Stronks. “Daarbij waren we actief op zoek naar de ruimte om vooruit te komen en naar de overtallen om onze aanvallen uit te spelen. Maar met dat laatste hadden we moeite.” De FC Twente/Heracles Academie trof in Helmond Sport een defensief ingestelde tegenstander. “Dat maakte het lastig er doorheen te voetballen”, zegt Stronks. “Het positieve daarin was dat we geduldig bleven en ondertussen wel een aantal kansen wisten te creëren.”

Stap

De oefenmeester zag daarbij een positieve ontwikkeling ten opzichte van het vorige duel tegen de leeftijdsgenoten uit Helmond, toen de tegenstander meerdere doelpunten wist te maken vanuit de omschakeling. Zaterdag werd Helmond Sport één keer gevaarlijk. “Door het afwachtende spel kunnen we als ploeg in de val lopen en de doelpunten tegen krijgen uit de counter. Daar hebben we zaterdag een stap in gezet”, aldus Wouter Stronks. “De restverdediging stond goed en aanvallers hadden de wil arbeid te leveren door bij balverlies direct druk te zetten.”

Defensieve arbeid

De laatste tien minuten had Onder 15 het lastig met Helmond Sport. Omdat de FC Twente/Heracles Academie de wedstrijd nog niet in het slot had weten te gooien, bleef in Helmond de hoop nog een doelpunt te maken in leven. “Door niet vaker te scoren, hielden we onze tegenstander in leven”, zegt Stronks. “Maar er is hard gewerkt de overwinning binnen te slepen. De jongens hebben laten zien defensieve arbeid te kunnen leveren wanneer dat nodig is.”

Foto’s: Ron de Vette