Onder 13 speelde zaterdag de laatste wedstrijd van 2021. In Alkmaar waren de leeftijdsgenoten van AZ een maatje te groot.

De ploeg van Daan Jalving ging met 12-1 onderuit op het AFAS Trainingscentrum in Alkmaar. “Ook verliezen hoort erbij”, vertelt de trainer/coach. “Ik zie dat we nog steeds stappen zetten in zowel de individuele ontwikkeling als de ontwikkeling van het team.”

Kwaliteitsverschil

Volgens de oefenmeester was er zaterdag sprake van een kwaliteitsverschil. “We moeten realistisch kijken naar waar AZ staat en waar wij staan. Wat hebben we goed gedaan? En wat kunnen we beter doen? De jongens hebben het zaterdag in ieder geval niet zomaar laten lopen.” De FC Twente/Heracles Academie zou al vroeg tegen een 2-0 achterstand aankijken. “AZ strafte iedere kans die het kreeg genadeloos af”, zegt Daan Jalving. “Het is een voor de jongens teleurstellend resultaat. Maar daar moeten we doorheen kijken.”

Goede fases

Onder 13 kende het eerste bedrijf een goede fase, waarin het meer aan de bal wist te komen. Maar na een half uur spelen zou de thuisploeg uitlopen naar een 5-0 voorsprong, welke na rust snel zou worden uitgebreid naar 6-0. “AZ heeft kwalitatief een sterke groep”, vertelt Jalving. “Maar los van het resultaat heb ik goede fases van ons gezien. Daarin zie ik dat we nog steeds stappen zetten in zowel de individuele ontwikkeling als de ontwikkeling van het team. Ook verliezen hoort daarbij.”

Intensiteit van werken

Na de 6-0 zou de FC Twente/Heracles Academie wat terug doen, maar daarna liep de ploeg uit Alkmaar uit naar een totaal van twaalf doelpunten. Voor de trainer/coach doet dat niet af aan de goede ontwikkelingen die het afgelopen kalenderjaar hebben plaatsgevonden. “We hebben stappen gezet in de intensiteit van werken. We trainen keihard en proberen er op wedstrijddagen alles uit te halen. Ook maken jongens steeds meer gebruik van de facultatieve trainingen op woensdag. Dat ze daar mogen komen, betekent dat ze het goed doen op school.”

Daan Jalving kijkt uit naar de hervatting van de competitie, maar staat graag stil bij wat er al is bereikt. “We staan met veel plezier op het veld, werken er met zijn allen keihard voor en zien de spelers iedere dag investeren in hun eigen ontwikkeling.”