Onder 14 speelde zaterdag de laatste competitiewedstrijd van 2021. Het duel met PEC Zwolle ging ondanks een goede eerste helft en meerdere voorsprongen met 3-6 verloren.

De FC Twente/Heracles Academie kende een goede openingsfase, waarin het initiatief nam en mogelijkheden creëerde. Via Sil Blokhuis kwam Onder 14 op voorsprong. Deze werd nog voor de rust verdubbeld door Ruud Nijstad.

Actief

“Ik vond ons de eerste helft erg actief in zowel het verdedigen als aanvallen”, vertelt Wouter Stronks. De trainer/coach van Onder 15 was zaterdag verantwoordelijk bij afwezigheid van Sjoerd Overgoor. “In het verdedigen waren we enthousiast en sprongen we direct op iedere bal. Aan de bal ware we dynamisch. We komen goed op 1-0 en 2-0, maar hadden met de kansen die we kregen eigenlijk ook de 3-0 moeten maken.”

Reactief

Na de rust maakten de gasten de aansluitingstreffer, maar vergrootte Sil Blokhuis de score weer met zijn tweede van de middag. Daarna zou het tij keren. Een 3-1 voorsprong werd door PEC Zwolle omgebogen naar een eindstand van 3-6. “De kracht van de eerste helft ontbrak de tweede helft”, zegt Wouter Stronks. “We dachten niet meer voldoende vooruit. We volgden en renden mee, in plaats van dat we dominant waren in het verdedigen. De tweede helft waren we reactief.”

Teleurgesteld

Bij de tussenstand van 3-3 kreeg de FC Twente/Heracles Academie nog een goede kans, maar de lat stond een derde treffer van Sil Blokhuis in de weg. Daarna zou er weer een tegendoelpunt volgen. “De jongens waren teleurgesteld en bleven op zoek naar de 4-3, waardoor er grotere ruimtes ontstonden. Na de 3-4 tegen gingen de koppies omlaag en waren we geen geheel meer. Bij de tegenstander ging het toen juist leven. Als gevolg van dat we reactief waren, gaven we PEC Zwolle de mogelijkheid weer terug te komen in de wedstrijd.”