Onder 15 speelde zaterdag de laatste wedstrijd van het kalenderjaar. Op het Trainingscentrum werden de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles in een oefenduel met 5-0 verslagen.

De kleedkamers zouden halverwege worden opgezocht met een 1-0 ruststand. Leart Bekolli bracht de FC Twente/Heracles Academie middels een penalty op voorsprong. Na de rust werd er uitgelopen naar 5-0. De tweede treffer kwam achter de naam van Ties Steenbeke, die de voorsprong uit de omschakeling wist te verdubbelen. De 3-0 werd door Nigel Groenewald op het scorebord gezet met een fraai lobje. Jip Meilink maakte met zijn hoopfd de 4-0, waarna Ties Steenbeke met zijn tweede van de ochtend de eindstand van 5-0 bepaalde.

Andere formatie

“We hadden het de eerste twintig minuten lastig”, vertelt Wouter Stronks, trainer/coach bij Onder 15. “Dat had te maken met dat we in een andere formatie speelden dan we normaal doen. Zaterdag startten we in een 3-4-3 formatie, waarmee we spelers opnieuw uitdaagden. De beginfase was het vooral uitzoeken en ontdekken hoe we er druk op zouden krijgen.”

Grip

Na iets meer dan een kwartier te hebben gespeeld, kwam de FC Twente/Heracles Academie beter in de wedstrijd. “Toen kregen we grip op de wedstrijd”, zegt Wouter Stronks. “We zetten druk vanuit het middenveld, waarbij de middenvelders beter samenwerkten met de aanvallers. Ook lukte het ons gemakkelijker de vrije man op het middenveld te vinden. We waren continu op de helft van onze tegenstander en veel aan het aanvallen.”

Teamprestatie

Tegen het einde van de wedstrijd zou de vermoeidheid iets toeslaan. “Veel spelers kwamen op andere posities dan ze gewend zijn”, vertelt Stronks. “Daarmee wilden we ze verder uitdagen. We hadden er daarom moeite mee er druk op te krijgen.” De trainer/coach is positief gestemd over het aanvallen, maar wil de ploeg ook een compliment geven voor het defensieve aspect. “We hebben voor de tweede keer op rij de nul gehouden. Dat is altijd fijn, maar het is ook een bevestiging dat we als team beter bezig zijn met het verdedigen. Dat is een teamprestatie.”

Foto’s: Ron de Vette