De FC Twente/Heracles Academie heeft de overeenkomsten met Daan Jalving en Sjoerd Overgoor verlengd. De trainer/coaches bij respectievelijk Onder 13 en Onder 14 gaan daarmee een langdurige verbintenis aan met de Academie.

Dominique Scholten, Manager Academie: “We zijn erg tevreden over zowel de bijdrage die Daan en Sjoerd leveren als de ontwikkeling die ze zelf doormaken. Beide trainers kennen de regio goed en kunnen zich de komende jaren door ontwikkelen als cultuurbewakers. Het is mooi dat we ze voor een langere tijd aan ons mogen binden.”

Vertrouwen

Daan Jalving is bezig aan zijn vierde seizoen bij de Academie. De trainer/coach bij Onder 13 en sinds het vorige seizoen teven Coördinator Studie begon als assistent-trainer bij Onder 13 en Onder 15, waarna hij een seizoen hoofdverantwoordelijk was bij Onder 12. Inmiddels staat Jalving zijn tweede seizoen voor de groep bij Onder 13. “Dat we voor een langere tijd verlengen, spreekt vertrouwen uit. Dat maakt me trots. Bij de FC Twente/Heracles Academie mag ik iedere dag doen wat ik het allermooiste vind om te doen, namelijk jonge voetballers helpen bij het werken aan hun droom.” 

Ontwikkelen

De 25-jarige trainer/coach werkt inmiddels al enkele jaren binnen de Academie, waarbij hij de spelers vanuit zijn rol als trainer/coach en Coördinator Studie op meerdere vlakken helpt iedere dag beter te worden. Maar ook met het oog op zijn eigen ontwikkeling ervaart Daan Jalving een goed huwelijk met de FC Twente/Heracles Academie. “De Academie investeert in de ontwikkeling van mensen. Ik voel dat ook ik hier nog iedere dag beter kan worden. Dat geeft me het vertrouwen bij de FC Twente/Heracles Academie nog iedere dag stappen te kunnen blijven maken. Samen met het helpen ontwikkelen van de jongens en het vertrouwen dat ik voel, vormt dat een mooie combinatie.” Ook maakt Daan Jalving het huidige voetbalseizoen deel uit van het aannametraject voor de UEFA A opleiding.

Plezier

Sjoerd Overgoor is sinds dit seizoen onderdeel van de trainersstaf bij de FC Twente/Heracles Academie. De voormalig profvoetballer bij de Graafschap, Go Ahead Eagles en TOP Oss staat voor de groep bij Onder 14. “Wanneer je stopt met voetballen, is het vaak kijken wat er in het verschiet ligt en of dat goed bevalt. Maar ik ga nog iedere dag met heel veel plezier naar mijn werk, tot zover dat als werken voelt. Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij de FC Twente/Heracles Academie. Dat er ook toekomst in mij wordt gezien, maakt het extra mooi.”

Veiligheid

Overgoor zette niet lang geleden een punt achter zijn spelersloopbaan, dit seizoen is hij eindverantwoordelijk bij Onder 14. “Ik ben gek van het spelletje. Als speler dacht ik altijd al graag tactisch na. Over hoe we zelf speelden, maar ook over onze tegenstander en hoe we die konden verslaan.” De voormalig speler uit de jeugdopleiding van FC Twente voelt zich ook thuis in het begeleiden van jonge voetballers. “Voor mij is veiligheid een belangrijk thema. Ik wil dat de spelers zich altijd op hun gemak kunnen voelen. Pas dan kunnen ze echt zichzelf zijn. Bij mij mogen ze fouten maken. Wanneer ze daar mee aan het werk gaan, zal ik spelers nooit op die fouten afrekenen. Ik merk dat ik de jongens daarin raak, ik voel me enorm betrokken. Het is mooi ze nog een langere tijd te mogen helpen iedere dag beter te worden.”