De FC Twente/Heracles Academie heeft de overeenkomst met Ellery Cairo verlengd. De inmiddels voltijd fysiek trainer en de FC Twente/Heracles Academie gaan daarmee een langdurige verbintenis aan.

Ellery Cairo is momenteel bezig aan zijn vijfde seizoen bij de Academie. De voormalig speler van FC Twente en Heracles Almelo stond voorheen naast zijn werkzaamheden als fysiek trainer ook als assistent-trainer op het veld bij Onder 21, maar bekleedt zijn huidige functie inmiddels voltijd.

Fysieke ontwikkeling

De FC Twente/Heracles Academie zet dit seizoen nieuwe stappen om op de best mogelijke manier in bredere zin op te leiden. Zo is er steeds meer aandacht voor de fysieke aspecten. Om spelers makkelijker aan te laten sluiten bij de eerste elftallen wil de Academie de belastbaarheid van spelers verder verhogen. “Fysieke ontwikkeling is een belangrijke pijler binnen de Academie”, vertelt Dominique Scholten, Manager Academie. “Er vindt op dat vlak veel ontwikkeling plaats.” Sinds 1 november is Youri Geurkink werkzaam binnen de FC Twente/Heracles Academie als Coƶrdinator Fysiek & Wetenschap, er is een eigen gym gecreĆ«erd en de specifieke krachttrainingen zijn met 50% toegenomen. “We zijn daarin erg tevreden over het werk van Ellery als fysiek trainer, welke rol hij inmiddels fulltime bekleedt. Dat we onze samenwerking langdurig kunnen voortzetten is een mooie volgende stap, daar zijn we trots op.”

Stijgende lijn

Ellery Cairo voelt zich na bijna vijf jaar nog altijd op zijn plek bij de FC Twente/Heracles Academie. “Ik ga iedere dag met plezier aan het werk, dat straal ik ook uit. Dat we een langdurige samenwerking aangaan, voelt als een stukje erkenning. Als bewijs dat ik mijn werk goed doe.” In de ontwikkeling die de FC Twente/Heracles Academie doormaakt rondom de fysieke aspecten voelt de fysiek trainer zich thuis. “We hebben enkele jaren geleden een stijgende lijn ingezet. Die zetten we nog ieder seizoen door. Dat is ook waar ik zelf altijd naar op zoek ben, een stijgende lijn in het ontwikkelen van de spelers.” Maar ook in zijn eigen persoonlijke ontwikkeling ziet Cairo binnen de Academie de ruimte zich te ontwikkelen. “Ik werk iedere dag prettig samen met Youri Geurkink, die erg kundig is. Daarbij wordt me de ruimte geboden om opleidingen en cursussen te volgen. De Academie staat voor het ontwikkelen van spelers, maar ook trainers. Dat voel ik aan alle kanten.”