Michel Driezen heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot 2024 bij de FC Twente/Heracles Academie. De 17-jarige centrumverdediger speelt sinds 2017 in de jeugdopleiding. “Het begint bij vertrouwen in jezelf.”

Gedurende het seizoen werd Michel Driezen al doorgeschoven van Onder 18 naar Onder 21. De jeugdinternational (Oranje Onder 18) stond dit seizoen al twee weken op het trainingsveld met de eerste selectie van FC Twente. Ook zal hij nog gaan meetrainen bij de eerste selectie van Heracles Almelo. Vanmiddag zette Driezen zijn handtekening onder een verbintenis voor twee seizoenen en drie maanden, met de optie op nog een seizoen.

Mezelf verder ontwikkelen

“Het begint bij vertrouwen in jezelf”, vertelt Michel Driezen. “De kwaliteiten om het te kunnen halen, heb ik altijd in mezelf gezien.” De talentvolle verdediger heeft zich in vijf jaar bij de Academie ontwikkeld tot de persoon en de voetballer wie hij nu is. “Ik was altijd erg gesloten”, aldus Driezen. “De afgelopen jaren heb ik voor over mezelf geleerd, en heb ik ook meer voor mezelf leren opkomen. Op het veld ben ik betrouwbaarder geworden, ik maak minder onnodige fouten.” Zelf ziet de centrumverdediger nog voldoende ruimte voor ontwikkeling. “Ik kan nog sterker worden in het coachen en het neerzetten van mijn teamgenoten.” Daarmee hoopt hij zijn dromen waar te maken. “Mezelf verder ontwikkelen, een van de eerste elftallen halen, daar een vaste waarde worden en dan ooit de stap maken naar het buitenland. Misschien wel naar een topclub.” 

Gedreven jongen met een mooie persoonlijkheid

Jord Roos, trainer/coach bij Onder 18: “Michel is een hardwerkende en gedreven jongen met een mooie persoonlijkheid, met wie het altijd prettig is om samen te werken. Hij heeft dit seizoen bijzondere stappen gezet in zijn focus. Met de specifieke kwaliteiten die hij bezit, zoals zijn snelheid en het verdedigen, zou hij erg ver kunnen komen. Ik heb er alle vertrouwen in, maar het is aan hem om dat nu te laten zien.”

Complimenten voor Michel en de mensen die dagelijks met hem werken

Dominique Scholten, Manager Academie: “Michel maakt een mooie ontwikkeling door, complimenten voor hem en de mensen die dagelijks met hem werken. Hij heeft al mogen meetrainen bij FC Twente en zal dit ook gaan doen bij Heracles Almelo. Dit zal Michel wederom een boost geven er alles uit te halen. Hopelijk zien we hem binnen afzienbare tijd in de Eredivisie.”