Wouter Stronks en Kevin Swarthoff hebben hun contract bij de FC Twente/Heracles Academie verlengd. De lopende overeenkomst met trainer/coach en voetbalcoördinator Wouter Stronks bevat een optie voor nog twee seizoenen, welke wordt gelicht. De verbintenis met keeperstrainer Kevin Swarthoff wordt verlengd. Swarthoff treedt aankomend seizoen in de functie van Coördinator Keepers.

Wouter Stronks is sinds dit seizoen werkzaam binnen de FC Twente/Heracles Academie. Stronks kwam over van De Graafschap en trad in Hengelo in dienst als zowel trainer/coach bij Onder 15 als voetbalcoördinator Onder 12 tot en met Onder 14. De FC Twente/Heracles Academie en Wouter Stronks gingen een overeenkomst aan voor een jaar, met een optie voor nog twee seizoenen. “Het kan goed zijn om een jaar te kijken of we bij elkaar passen”, vertelt Iddo Roscher, Hoofd Ontwikkeling & Prestatie. “Het bleek al snel dat dat zo is. Wouter is de toegevoegde waarvan we hoopten dat hij die zou zijn.”

Talenten ontplooien

Wouter Stronks vertelt dat het goed was een jaar te kijken of het van beide kanten zou bevallen. “Voor mij was het belangrijk te zien of het werk te combineren zou zijn met mijn gezinsleven en de afstand daartussen. Maar ook of de visie aansloot op die van mij.” In dat laatste ervoer Stronks een match met de FC Twente/Heracles Academie. “Daar zit een klik in. De weg die de Academie is ingeslagen, is de weg waar ik in geloof wanneer het gaat om talentontwikkeling en het tot bloei laten komen van mensen. Ik voel iedere dag dat de mens, de persoon achter de voetballer centraal staat.”

De trainer/coach en voetbalcoördinator voelt zich thuis in het ontwikkelen van het individu binnen een team. “Het belang van dat individu staat bij de FC Twente/Heracles Academie centraal. Wat zorgt dat ik als trainer prettig kan werken, is dat we de lat heel hoog leggen maar er veel ruimte is voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid. Ik haal er energie uit mensen op die manier te helpen beter te worden en hun talenten te laten ontplooien. Maar ik verleng ook bij de Academie omdat ik nog voldoende punten voor ontwikkeling zie, waar ik graag onderdeel van uit wil maken.”

Iddo Roscher: “Wouter is een zeer ervaren trainer en coördinator. De ervaring brengt hij iedere dag mee, waarbij vooral het aspect zelfstandigheid hem past als een oude jas.”

Wouter Stronks

Mens achter de handschoen

Kevin Swarthoff heeft zijn contract bij de FC Twente/Heracles Academie met twee jaar verlengd. De keeperstrainer ziet zijn dienstverband daarbij worden uitgebreid naar 40 uur per week. “Kevin heeft ondanks zijn relatief jonge leeftijd al jarenlange ervaring op het vlak van keeperstraining”, zegt Iddo Roscher. Vanaf komend seizoen zal Swarthoff de rol van Coördinator Keepers gaan bekleden. “Ik heb al een mooie ontwikkeling mogen doormaken”, vertelt Kevin Swarthoff. “De basis heb ik bij De Graafschap geleerd. Ook daar ben ik, tijdens mijn laatste seizoen, al coördinator geweest.”

De keeperstrainer is alweer bezig aan zijn achtste seizoen binnen een betaald voetbalorganisatie. “Het is snel gegaan, ook bij de FC Twente/Heracles Academie. Mijn contract van 24 uur werd al snel uitgebreid naar 32 uur, wat nu 40 uur zal worden. Ik voel veel vertrouwen vanuit de Academie. We helpen de keepers iedere dag beter te worden, waarbij we oog hebben voor de mens achter de handschoen. De jongens kunnen zich hier ook als mens ontwikkelen. Die ruimte is er ook voor trainers. Ik voel dat ik mezelf kan zijn en mijn eigen ideeën mag inbrengen.”

Zijn ervaring neemt Kevin Swarthoff mee in zijn werk. “Maar ik ga wel de mensen om me heen nodig hebben. Ik wil een coördinator worden die het samen doet. Met de keepers, de trainers, de co-trainers en vele anderen. Door nauw samen te werken, kunnen we het individu naar zijn persoonlijke hoogste niveau brengen.” Iddo Roscher vertelt dat er nog een nieuwe keeperstrainer zal moeten worden aangetrokken. Met een verlengde samenwerking met Kevin Swarthoff is er een belangrijke basis gelegd. “Omdat Kevin bij meerdere clubs in de keuken heeft mogen kijken, kan hij verder kijken dan alleen het geven van keeperstrainingen. Hij voelt zich verantwoordelijk voor de gehele organisatie en heeft overzicht over wat er bij alles rondom de keepers komt kijken.”

Kevin Swarthoff