Onder 21 heeft de eerste wedstrijd in de voorjaarscompetitie in winst om weten te zetten. Op het Trainingscentrum in Hengelo werd Excelsior zaterdagmiddag met 2-1 verslagen.

Mark Looms sprak na afloop van een terechte overwinning. “We wilden Excelsior in een hoge intensiteit gelijk bij de kop pakken en het idee geven dat hier niets te halen viel.”

Volgens de trainer/coach pakte het plan goed uit. “Door middel van hoog druk zetten is onze tegenstander, op twee momenten in de omschakeling na, niet bij ons voor het doel geweest. Maar ook aan de bal speelden we goed.” Met de 2-1 bracht de FC Twente/Heracles Academie zichzelf nog onnodig in verlegenheid. “Het gevaar is dat je jezelf dan in de weg gaat lopen. We hadden zelf nog een grote kans op de 3-0. De laatste tien minuten raken we vermoeid omdat we bijna zeventig minuten lang in een hoog tempo hebben gespeeld. Dan moet je een wedstrijd eerder doodmaken. Maar we kunnen tevreden terugkijken.”

FC Twente/Heracles Academie Onder 21 – Excelsior Rotterdam Onder 21: 2-1 (1-0)

Scoreverloop

1-0 (Markelo)

2-0 (Bostdorp)

2-1

Opstelling FC Twente/Heracles Academie: Jansink, Van Hees, Tomas da Silva, Donald, Olde Keizer (60′ Stacie), Agca (46′ El Messaoudi), Markelo, Scheperman (60′ Dyulgerov), Marhoum, Wehmeyer (70′ Scholten), Bostdorp (70′ Roossien).

Foto’s: Justin Sangers