Op zondag 24 april organiseert de FC Twente/Heracles Academie het Regiotoernooi. Bij Oranje Nassau in Almelo gaan 46 clubs uit het Regioplan de strijd met elkaar aan.

Met dit toernooi wil de Academie wat terugdoen voor de aangesloten partnerclubs, de kinderen in de leeftijdscategorie onder 8 een sportieve en onvergetelijke dag bezorgen en een educatief programma verzorgen voor zowel trainers als scheidsrechters.

Regioplan

FC Twente en Heracles Almelo werkten voorheen al zeventien jaar samen binnen de gezamenlijke Voetbalacademie. Met ingang van 1 juli 2020 geven beide clubs gelijkwaardige invulling aan de gezamenlijke jeugdopleiding. De FC Twente/Heracles Academie gelooft erin dat jonge voetballers zo lang mogelijk in hun eigen omgeving blijven voetballen, in plaats van op jonge leeftijd te vertrekken naar een betaald voetbalorganisatie. Door middel van het scholen van technisch coördinatoren en jeugdtrainers wil de FC Twente/Heracles Academie in samenwerking met de verenigingen de reguliere trainingen bij de amateurvereniging naar een nóg hoger niveau tillen. Daarnaast wordt een grote groep spelers en speelsters binnen de leeftijdscategorieën onder 9, onder 10 en onder 11 de kans geboden om, onder begeleiding van sterke trainers en coördinatoren, één keer per week te trainen binnen het Regioplan. 

Regiotoernooi 

Voor de 52 aangesloten partnerclubs wordt bij Oranje Nassau in Almelo een groot toernooi georganiseerd in de onder 8 leeftijdscategorie. Kinderen uit de gehele regio zullen in poules van zes de strijd aangaan om de winnaar te worden van de regio. Met dit toernooi wil de Academie zijn visie naar buiten brengen: Niet meer alleen halen, maar de regio ook veel brengen. Het Regioplan begint voor kinderen vanaf acht jaar oud. Door middel van het Regiotoernooi wil de Academie deze kinderen ook een onvergetelijke dag bezorgen. Als gevolg van de grote belangstelling van deelnemende clubs zal de dag worden opgesplitst in twee delen. In de ochtend wordt van 09.00 tot 12.00 uur een toernooi gespeeld. In de middag vind het dagdeel plaats van 13.00 tot 16.00 uur. 

Niet alleen een toernooi 

De organisatie van het Regiotoernooi wil er niet alleen voor de kinderen een bijzondere dag van maken, maar ook voor de meekomende trainers/coaches. Voor deze trainers/coaches wordt naast de wedstrijden van de kinderen een apart programma opgesteld met webinars en een hapje en een drankje. Ook voor de scheidsrechters die alle wedstrijden fluiten is een educatief programma georganiseerd. Tijdens de activiteiten van de trainer/coaches en de scheidsrechters kunnen ook de kinderen zich vermaken. Een apart voetbalveld is ingericht als activiteitenveld, waar de kinderen kunnen spelen en leuke voetbaloefeningen kunnen doen.

Dit toernooi wordt mede mogelijk gemaakt door Monkey Town Enschede, Bounce Valley Enschede en Jump XL.

Foto’s: Stefan van Vlijmen