De FC Twente/Heracles Academie heeft de trainersstaf met het oog op het seizoen 2022/2023 versterkt. De verbintenis van Berthil ter Avest wordt met een seizoen verlengd, Demian ten Broeke treedt voltijd in dienst van de Academie. Dennis Telgenkamp bekleedt sinds donderdag 7 april de functie van keeperstrainer. Daarmee bindt de Academie drie trainers uit de regio aan zich.

Berthil ter Avest zal, net als het huidige voetbalseizoen, samen met Jord Roos voor de groep staan bij Onder 18. Dat er twee trainers op het veld staan, geldt komend seizoen ook voor Onder 12. Demian ten Broeke zal samen met Thomas Tijhuis verantwoordelijk zijn voor de jongste leeftijdscategorie binnen de FC Twente/Heracles Academie. De Haaksbergenaar ziet zijn dienstverband worden uitgebreid van deeltijd naar voltijd. Dennis Telgenkamp bekleedt sinds donderdag de functie van keeperstrainer. Na de zomer zal ook de voormalig doelman van Heracles Almelo voltijd in dienst treden.

Berthil ter Avest

Berthil ter Avest en de FC Twente/Heracles Academie gingen voor dit seizoen een verbintenis voor een jaar aan. De voormalig speler van FC Twente voelt zich als trainer/coach bij Onder 18 op zijn plek. “Ik voel me prettig bij hoe er hier wordt gewerkt en waar we met zijn allen naartoe willen”, vertelt Berthil ter Avest. “Het gaat om de ontwikkeling die de jongens hier iedere dag doormaken. Met de ervaring die ik heb, kan ik spelers in deze leeftijdscategorie veel meegeven. Maar ik krijg ook veel terug, omdat ook ik hier kan blijven leren en mezelf kan blijven ontwikkelen. De samenwerking met Jord (Roos) is erg goed. We zijn twee verschillende karakters en vullen elkaar daarin goed aan, op zowel het gebied van voetbal als zaken die naast het veld spelen.”

Demian ten Broeke

Demian ten Broeke volgde vorig seizoen een stage binnen de FC Twente/Heracles Academie. Als jeugdtrainer stond de in Haaksbergen geboren Ten Broeke al binnen verschillende leeftijdscategorie√ęn voor de groep bij Bon Boys, HSC ’21 en Quick ’20. Sinds het huidige voetbalseizoen is hij co-trainer bij Onder 13. In november gingen Ten Broeke en de Academie een overeenkomst voor een deeltijd dienstverband aan, na de zomer zal hij voltijd actief zijn. “Ik doe dit met veel passie en beleving”, vertelt Demian ten Broeke. “Ik kan er echt van genieten hoe er wordt ontwikkeld, en hoe deze spelers iedere dag beter worden. Vanuit de kernwaarden is er een goede visie op het ontwikkelen van voetballers en mensen. Dat geldt behalve voor spelers ook voor trainers. Als trainer word ik actief betrokken in die ontwikkeling en krijg ik de kans met veel verschillende trainers op het veld te staan.”

Dennis Telgenkamp

Met het vertrek van Michel Veurink is Dennis Telgenkamp donderdag in dienst getreden als keeperstrainer. De voormalig doelman van Heracles Almelo doorliep zelf de Academie. “Ik weet hoe hoe belangrijk en mooi het is om hier te mogen voetballen of keepen”, vertelt Dennis Telgenkamp. “Maar ik weet, omdat ik inmiddels ben gestopt, ook als geen ander hoe belangrijk het is je naast het veld te ontwikkelen. In het ontwikkelen van keepers √©n mensen spreekt de visie binnen de opleiding me erg aan.” De in Wierden geboren Telgenkamp staat na zijn aanstelling al snel met de doelmannen op het trainingsveld. “Ik kom uit de omgeving, heb een verleden in de Academie en heb bij Heracles Almelo in het eerste elftal mogen keepen. Daarbij wilde ik graag weer in de voetballerij aan de slag. Dan is dit ook voor mij een hele mooie kans.”