De FC Twente/Heracles Academie versterkt de jeugdscouting met de komst van Jan Kemkens. De voormalig hoofd jeugdscouting was de afgelopen acht jaar werkzaam bij PEC Zwolle en keert met ingang van komend seizoen terug in Hengelo.

Jan Kemkens was tot 2014 zeventien jaar lang actief binnen de jeugdscouting van de Academie. “Ik heb het er altijd erg naar mijn zin gehad. Het gevoel van thuis is nooit weggegaan.”

Na de zomer gaat Kemkens aan de slag als adviseur en specifiek scout binnen de FC Twente/Heracles Academie. Daarmee versterkt hij huidig hoofd jeugdscouting Koen Fleer in zijn dagelijkse werkzaamheden. Ook bij PEC Zwolle vervulde Jan Kemkens eerder al een adviserende rol. “Ik heb altijd met veel plezier in Zwolle gewerkt. Nu zie ik een nieuwe uitdaging en kijk ik er naar uit om Koen te gaan ondersteunen. Met de ervaring die ik bezit kunnen we klankborden en hoop ik van waarde te kunnen gaan zijn voor de FC Twente/Heracles Academie.”

“Tijdens de gesprekken was er van beide kanten een goed gevoel”, vertelt hoofd jeugdscouting Koen Fleer. “Ook binnen ons scoutingsappparaat zetten we stappen, daar kunnen we de ervaring en expertise van Jan goed bij gebruiken. Hij heeft een groot netwerk en jarenlange ervaring in het herkennen van potentie bij kinderen. Dat zijn twee zaken waarmee hij absolute waarde zal toevoegen.”