Op zondag 24 april organiseerde de FC Twente/Heracles Academie het Regiotoernooi. Bij Oranje Nassau en op Erve Asito in Almelo gingen 46 clubs uit het Regioplan de strijd met elkaar aan.

Foto’s: Stefan van Vlijmen

Met het Regiotoernooi wilde de Academie wat terugdoen voor de aangesloten partnerclubs, de kinderen in de leeftijdscategorie onder 8 een sportieve en onvergetelijke dag bezorgen en een educatief programma verzorgen voor zowel trainers als scheidsrechters.

Grote belangstelling

Voor de 52 aangesloten partnerclubs werd op zondag 24 april bij Oranje Nassau in Almelo een groot toernooi georganiseerd in de leeftijdscategorie onder 8. Kinderen uit de gehele regio gingen in poules van zes de strijd met elkaar aan. Daarbij werd er voor zowel trainers als scheidsrechters de gehele dag een educatief programma verzorgd. Met het Regiotoernooi wilde de Academie namelijk zijn visie naar buiten brengen – niet meer alleen halen, maar de regio ook veel brengen – en alle deelnemers een onvergetelijke dag bezorgen. Als gevolg van de grote belangstelling van deelnemende clubs werd de dag opgesplitst in twee delen.

Educatief programma

Tijdens het gedeelte dat ’s ochtends plaatsvond, kroonden v.v. Hellendoorn en De Tubanters zich tot winnaars. Met HVV Tubantia en ATC ’65 als winnaars gingen de trofeeën die ’s middags werden veroverd beide mee naar Hengelo. Voor de trainers/coaches was er naast de wedstrijden een educatief programma georganiseerd met verschillende workshops. Demian Ten Broeke (trainer/coach bij Onder 12) en Tim van Vlijmen (Coördinator Regiotrainingen) namen hierbij een cursus train-de-trainer voor hun rekening. Professioneel arbiter Gerbert Stegeman verzorgde een bijeenkomst voor leidsmannen- en vrouwen en overige belangstellenden.

Activiteiten

Naast een toernooi met een sterk deelnemersveld en een educatief programma bood het Regiotoernooi ook vele activiteiten. Belangstellenden kwamen naar Oranje Nassau en Erve Asito om de jonge voetballers aan het werk te zien, waar ook speelse activiteiten werden georganiseerd voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën. Onder begeleiding van jeugdspelers uit verschillende teams binnen de FC Twente/Heracles Academie konden vele kinderen deze dag deelnemen aan sport en spel. Met een mega voetbal dartbord, een panna kooi en verschillende voetbal spelvormen waren alle deelnemers volop in beweging.

Regioplan

FC Twente en Heracles Almelo werkten voorheen al zeventien jaar samen binnen de gezamenlijke Voetbalacademie. Met ingang van 1 juli 2020 geven beide clubs gelijkwaardige invulling aan de gezamenlijke jeugdopleiding. De FC Twente/Heracles Academie gelooft erin dat jonge voetballers zo lang mogelijk in hun eigen omgeving blijven voetballen, in plaats van op jonge leeftijd te vertrekken naar een betaald voetbalorganisatie. Door middel van het scholen van technisch coördinatoren en jeugdtrainers wil de FC Twente/Heracles Academie in samenwerking met de verenigingen de reguliere trainingen bij de amateurvereniging naar een nóg hoger niveau tillen. Daarnaast wordt een grote groep spelers en speelsters binnen de leeftijdscategorieën onder 9, onder 10 en onder 11 de kans geboden om, onder begeleiding van sterke trainers en coördinatoren, één keer per week te trainen binnen het Regioplan. 

Sponsoren Regiotoernooi

Monkey Town Enschede

Bounce Valley Enschede

Jump XL

Boccale sportprijzen

Ballorig Enschede