Sinds het seizoen 2021/22 werkt de FC Twente/Heracles Academie aan het project de Talentenmuur. Dit is een belangrijk project binnen de gezamenlijke Academie, waarbij persoonlijke- of teamsupporters kunnen bijdragen in de groei en ontwikkeling van een jonge speler. Vorige week maandag vond er in de Grolsch Veste een bijeenkomst plaats voor alle spelers en sponsoren van de Talentenmuur. Tijdens deze bijeenkomst werd het opgehaalde bedrag middels de Talentenmuur bekend gemaakt en ontvingen alle sponsoren een gepersonaliseerde FIFA-kaart van de gesponsorde speler(s).

De bijeenkomst werd op informele wijze gepresenteerd door Bert Eeftink, ook bekend als Helligen Hendrik. Eeftink besprak samen met Dominique Scholten, manager Academie, de opzet en werkwijze van de Talentenmuur.

Opbrengst

Aan het einde van de bijeenkomst werd bekend gemaakt welk bedrag er is opgehaald door alle spelers. In totaal is er €29.360,- verzameld middels persoonlijke- en teamsupporters. Dominique Scholten is erg content met deze opbrengst: “Bijna 30.000 euro is een erg mooi bedrag! Het is de eerste keer dat we dit samen doen, dus daar zijn we trots op. Grote dank aan de spelers, ouders en gulle supporters!”

Met de opbrengst kan de Academie vervolgstappen zetten in de algehele professionalisering. “Met dit geld hebben we onder andere een nieuw camerasysteem kunnen aanschaffen, maar ook nieuwe goals en bijvoorbeeld ook testmateriaal voor onze fysieke afdeling”, aldus Dominique Scholten. “We gaan door met de Talentenmuur en gaan kijken of we dit mooie bedrag komend jaar minimaal kunnen evenaren.”

Foto’s: Ron de Vette

FIFA-kaart

Alle persoonlijke- en teamsupporters van de Talentenmuur ontvingen tijdens de afsluiting een presentje in de vorm van een gepersonaliseerde FIFA-kaart. Op deze FIFA-kaart is de familie-/bedrijfsnaam van de supporter afgedrukt, samen met een foto van de gesponsorde speler(s).