De Onder 15 van de FC Twente/Heracles Academie neemt dit weekend deel aan de 32e editie van het internationale Marveld Tournament. Dit toernooi wordt jaarlijks georganiseerd in het Gelderse Groenlo op het terrein van SV Grol, waar vele Onder 15-lichtingen van (inter)nationale topclubs voor uitgenodigd worden. Het team van Wouter Stronks wacht een zware, maar uitdagende, poule met verschillende toptegenstanders.

Het toernooi wordt over het gehele weekend gespeeld, waarbij op vrijdagmiddag wordt aangevangen met de eerste wedstrijd. Onder 15 treft op de eerste speeldag de leeftijdsgenoten van Odense BK (Denemarken) en Borussia Mönchengladbach (Duitsland). Op zaterdag mogen de mannen onder leiding van trainer Wouter Stronks hun borst natmaken voor topaffiches tegen Ajax Amsterdam, Feyenoord Rotterdam en FC Barcelona.

Op zondag wordt de knock-outfase gespeeld, waarbij ieder elftal nog minimaal twee keer in actie komt. Tijdens deze fase treft Onder 15 in ieder geval één van de volgende tegenstanders: VfL Wolfsburg (Duitsland), PSV Eindhoven, AZ Alkmaar, SV Grol, Slavia Praag (Tsjechië) of Red Bull Bragantino (Brazilië).

Trainer Wouter Stronks is trots dat de Onder 15 aanwezig is op het toernooi: “Er heerst trots binnen de Academie dat we weer zijn uitgenodigd om mee te doen aan dit toernooi. Het is een bevestiging dat we met onze werkwijze op de juiste weg zijn en wij kunnen ons tijdens dit toernooi gaan meten met de wereldtop.”

Met tegenstanders van hoog niveau ligt er niet alleen een sportieve uitdaging in het verschiet, maar wordt er ook mentaal vlak veel geëist van de spelers. “We bereiden ons voor op drie dagen maximaal presteren; je wordt op ieder vlak uitgedaagd”, aldus de trainer van Onder 15. “Het wordt ook een interessante uitdaging voor de spelers om hun verantwoordelijkheid te nemen, zoals het nemen van rust en op tijd naar bed gaan.”

De FC Twente/Heracles Academie is voor de 22e keer uitgenodigd om deel te nemen aan het Marveldtoernooi. De laatste deelname dateert uit 2018, toen de Onder 15 op de tiende plek eindigde. De hoogste eindklassering werd behaald in 2008. Na Hertha BSC, PSV en Real Madrid eindigde de Academie op de vierde plek.

Wedstrijdprogramma

Odense BK – FC Twente/Heracles Academie
Vrijdag 10 juni, 17.30 uur, SV Grol veld 3

FC Twente/Heracles Academie – Borussia Mönchengladbach
Vrijdag 10 juni, 19.30 uur, SV Grol veld 1

Ajax Amsterdam – FC Twente/Heracles Academie
Zaterdag 11 juni, 10.30 uur, SV Grol veld 3

Feyenoord Rotterdam – FC Twente/Heracles Academie
Zaterdag 11 juni, 13.30 uur, SV Grol veld 2

FC Twente/Heracles Academie – FC Barcelona
Zaterdag 11 juni, 15.30 uur, SV Grol veld 2