De FC Twente/Heracles Academie neemt na het seizoen 2021/’22 afscheid van meerdere spelers. Verdeeld over verschillende leeftijdscategorie├źn gaan een aantal spelers de gezamenlijke jeugdacademie verlaten.

“Dat er spelers uitstromen is een een van de minst leuke kanten van een jeugdopleiding,” aldus Dominique Scholten, manager Academie. “Desondanks hopen we dat de Academie een bijdrage heeft kunnen leveren in hun ontwikkeling als persoon. We wensen ze alle succes met hun vervolgstappen in en buiten het voetbal.”

Onder 21

Zeven spelers uit het hoogste elftal gaan de Academie deze zomer verlaten. Hierbij gaat het om Stanislav Dyulgerov, Carlos Tomas da Silva, Dyon Esink, Bram Marsman, Lammert Roossien, Calvin Scholten en Rivano Stacie.

Bovenbouw

In de andere bovenbouwteams binnen de Academie verlaten acht spelers de Academie: Maik ten Brinke, Gijs Bolk, Dion Hilgerink, Boris Davina (allen Onder 18), Kerem Coban, Jannes Sassen, Siem Kruger en Abdullatif Canel (allen Onder 16).

Onderbouw

Vanuit de onderbouw zullen tien spelers de FC Twente/Heracles Academie gaan verlaten. Kyan Missant (Onder 15), Levi van der Veen, Marko Warrink (beiden Onder 14), Keyano Kuiper, Djem Teussink, Luuk Bolk (allen Onder 13), Daan Schrijver, Sepp Bekkink, Thomas Hakken en Mats Visser (allen Onder 12) zullen aankomend seizoen niet meer in het shirt van de gezamenlijke Academie spelen.