Tijdens het seizoen 2022/23 zullen een aantal nieuwe spelers in het shirt van de FC Twente/Heracles Academie te bewonderen zijn. In totaal worden vijf teams versterkt met een of meerdere spelers, daarnaast bestaat de Onder 12 uit een nieuwe lichting.

De Onder 21 binnen de gezamenlijke Academie telt dit seizoen zes nieuwe gezichten die eerder nog niet bekend waren binnen de Academie. Tyrese Gijsbertha (ATC’65), Olaf Kok (Go Ahead Eagles), Rijad Bytyqi (Arminia Klosterhardt), Shi-Jon Martina (PSV), Jaïr Haakmat (US Lecce) en Stan Beune (vv IJsselmeervogels) gaan allen onderdeel uitmaken van de hoogste lichting.

Bovenbouw

De twee andere bovenbouwteams worden beide versterkt met één nieuwe speler. Trainers Jord Roos en Berthil ter Avest hebben aankomend seizoen de beschikking over aanvaller Omar Zouggary (Alphense Boys) binnen de Onder 18. De Onder 16 wordt versterkt door Jesse Conteh (SVI).

Onderbouw

De Onder 15 binnen de Academie wordt dit seizoen versterkt door drie spelers. Carsten de Kinkelder (NEO Borne), Jayden Boddeman (Achilles Enschede) en Thijmen Mesbahi (Avanti Wilskracht) versterken het team dat onder leiding staat van Wouter Stronks. Kjeld Klaver (vv Rigtersbleek), Mauro Endeman (Rohda Raalte), Baran Büyükarslan (Rot Weiss Ahlen) en Mads Brand (Achilles Enschede) spelen aankomend seizoen in de Onder 14.

Onder 12-lichting

Tijdens het seizoen 2022/23 speelt er een nieuwe Onder 12-lichting in het shirt van de Academie. Trainer Thomas Tijhuis heeft aankomend seizoen de keuze uit twintig nieuwe spelers. Adai Aslan (RKSV NEO), Thijmen Balster (LSV Lonneker), Marlon Claudio (Achilles’12), Burak Gulcay (Avanti Wilskracht), Melle Hams (TVC’28), Mitch Jansen (Avanti Wilskracht), Lorenzo Kario (RKSV NEO), Lasse Krabbe (Sportclub Overdinkel), Dean Lever (De Tubanters 1897), Ian Overbeek (Excelsior ’31), Sepp Scheepmaker (RKSV NEO), Jayden Sjaam (HVV Tubantia), Farid Traore (Victoria ’28), Jesse van der Veen (Avanti Wilskracht), Pim van der veen (ON Almelo), Tim Vergeer (RKSV NEO), Julian Verheij (FC Eibergen), Rens Visschedijk (Rood Zwart), Kick Wantia (Vogido) en Sven Wieringa (Excelsior ’31) maken vanaf dit seizoen allemaal onderdeel uit van de FC Twente/Heracles Academie.