De voorbereiding zit erop. Aankomend weekend start het nieuwe seizoen voor de Onder 13 t/m Onder 21 in de vorm van het bekertoernooi. Onder 14 neemt het op tegen de leeftijdsgenoten van FC Utrecht. Daarna volgt minstens één seizoenshelft in de hoogste divisie. Volgens trainer Daan Jalving een mooie mogelijkheid voor de spelers om zich goed te kunnen ontwikkelen.

De Onder 14-selectie kent dit seizoen vier nieuwe gezichten. Trainer Daan Jalving is positief over de inzet van deze talentvolle jongens: “De spelers die dit seizoen nieuw zijn, zijn erg leergierig en trainen hard. De voorwaarden om door te kunnen ontwikkelen zijn zeker aanwezig bij de jongens.” Afgelopen seizoen had Jalving dezelfde selectie onder zijn hoede, toen als Onder 13. Hij heeft er dan ook vertrouwen in dat hij dit seizoen wederom een belangrijke rol kan spelen in de ontwikkeling van de spelers. “Alle jongens willen graag goed voetballen, maar ik merk wel dat we nog stappen moeten maken in de arbeid die we leveren om het maximale uit dit team te halen. Ik heb het afgelopen seizoen gezien dat we deze stappen ongetwijfeld kunnen maken.”

Weerstand

Aanstaande zaterdag gaat Onder 14 in de eerste ronde van het bekertoernooi op bezoek bij FC Utrecht. Vervolgens mag het team van Daan Jalving zich in de competitie meten met de beste Onder 14-selecties van Nederland, zoals AZ, Ajax en PSV. “Aankomende seizoenshelft spelen we tegen goede tegenstanders, daar moeten we ons op voorbereiden. Zij bieden een goede weerstand voor onze jongens om door te ontwikkelen. We zullen iedere week hard aan de bak moeten, zowel op de trainingen als de wedstrijden. We willen iedere tegenstander laten zien wie wij zijn.”