Als laatste voorbereiding op het nieuwe seizoen is de Onder 21 drie dagen op trainingskamp geweest. Op het KNVB Campus in Zeist werden, onder leiding van trainers Nicky Kuiper en Jouad Boufarra, de laatste voorbereidingen getroffen op het nieuwe seizoen.

“Dit trainingskamp is in meerdere opzichten interessant voor bijvoorbeeld de saamhorigheid en de sfeer, maar ook zeker om nog iets meer in te zoomen op het teamproces”, aldus Jouad Boufarra. De 42-jarige trainer is dit seizoen een nieuw gezicht binnen de FC Twente/Heracles Academie. “We zijn dankbaar aan de Academie dat dit allemaal mogelijk is. De faciliteiten en organisatie zijn top.”

Nieuwe gezichten

De hoogste selectie binnen de gezamenlijke Academie is dit seizoen versterkt met zes nieuwe spelers. “Ik denk dat deze groep een aantal nieuwe gezichten nodig had”, vertelt Nicky Kuiper. “Die jongens zijn voor mijn gevoel goed opgevangen binnen de groep. Iedereen kan zich wel ergens in vinden en op aanpassen. Er worden veel dingen samen gedaan. We hebben een grote groep en de sfeer daarin is goed.”

Activiteiten

Naast de reguliere trainingen, stonden er verschillende teambuildingsactiviteiten en sessies op het programma. “We hebben een sessie gehad met Maryline (Lapaire, red.), de mental coach van de Academie”, aldus Nicky Kuiper. Daarnaast zijn er verschillende activiteiten georganiseerd, zoals footgolf en padel. We verwachten van de groep dat ze lekker met elkaar bezig zijn en elkaar nog iets beter leert kennen. Dat gaat makkelijker in zo’n setting dan dat je op de Academie bent en daarna gewoon naar huis gaat.”

Afspraken en doelen

Beide trainers zijn positief gestemd over de algehele voorbereiding en zijn klaar voor het seizoen. Nicky Kuiper: “We hebben tot nu toe weinig blessures gehad. De spelers ogen fit en gretig. In dat opzicht mogen we heel tevreden zijn.” Jouad Boufarra: “Het is belangrijk dat we wekelijks sleutelen aan de afspraken en doelen die wij als team stellen. Dat moeten we zoveel mogelijk op de voorgrond houden, zodat we dat kunnen bespreken met elkaar. Het zou mooi zijn als we stappen kunnen zetten in de ontwikkeling van de speelwijze die aansluit bij de visie van de Academie. Dat is in de afgelopen twee maanden gelukt, dus ik hoop dat dat in de komende acht of negen maanden ook gaat lukken.”

Morgen start de Onder 21 het nieuwe seizoen met een bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch. Om 15.15 uur wordt er afgetrapt op Trainingscentrum Hengelo.